top article

Γνωστή από τις συμμετοχές της σε θεατρικές παραστάσεις, στην τηλεόραση αλλά και τις εμφανίσεις με την μπάντα της, Apples, σε ρόλο τραγουδίστριας, η Εύα Κοτανίδη είναι ένα από τα πιο συμπαθή πρόσωπα της εγχώριας σκηνής. Η ηθοποιός, που αυτή την περίοδο εμφανίζεται στην μουσικό- θεατρική performance “Woman”, στο θέατρο  Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι), μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά της επιτυχίας της.

Ποιο είναι το μυστικό/συνταγή της επιτυχίας σου;
Το ότι αμφισβητώ διαρκώς τον εαυτό μου. 

Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν μέσα σ’ ένα θέατρο. Θα έλεγα ότι είναι το φυσικό μου περιβάλλον, δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο. Τότε. Αλλά πόσο συνειδητή μπορεί να είναι μια απόφαση που παίρνεις στα 15;

Πώς ξυπνάς το πρωί;
Ξεμαλλιασμένη και με ρυτίδες απ’ το μαξιλάρι… Κατά τ’ άλλα καλά!

Το mantra σου για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα;
«Επιστράτευσε το χιούμορ σου γιατί δε θα τη βγάλεις καθαρή»

Μια στιγμή της ζωής σου (θετική ή αρνητική) που σε καθόρισε;
Όταν πήρα την απόφαση να σταματήσω να αυτοκαταστρέφομαι. Ήταν καθοριστική στιγμή γιατί έπρεπε να πάρω και την ευθύνη αυτής της απόφασης μου και να αλλάξω.

Τι σε εμπνέει στη ζωή και στη δουλειά;
Η επικοινωνία, ο κοινός στόχος, η συλλογική δημιουργία, η δύναμη της ομάδας. 

Ποιο είναι το κίνητρό σου για να δημιουργείς;
Το βασικότερο κίνητρο είναι το να έχω κάτι να πω, να επικοινωνήσω, να μοιραστώ με το κοινό, κάτι να με γαργαλάει μέσα μου που να θέλει να εκφραστεί, κάτι που μπορεί να αφορά κι άλλους. Με αυτό το κριτήριο διαλέγω έργα ή τραγούδια για τα live μου ή θέματα πάνω στα οποία θα δουλέψω για να βγει μια παράσταση όπως το WOMAN. Μ’ αυτό το κίνητρο δουλεύω και πλαισιώνω και τους ρόλους μου.

Μια κομβική στιγμή στην καριέρα και στη ζωή σου;
Προς το τέλος του 2006, όταν χτύπησε την πόρτα της ζωής μου η μουσική. Κι άρχισα να ανακαλύπτω έναν «ρόλο» που δεν είχα ούτε καν φανταστεί ότι θα έπαιζα ποτέ. Αυτόν της τραγουδίστριας. Από τότε δε που άρχισα να περιδιαβαίνω τις μουσικές σκηνές της Αθήνας με τους Eva and the Apples, ξεκίνησε το πιο γλυκό και βασανιστικό δίλημμα: ηθοποιός ή τραγουδίστρια; Γιατί όχι και ηθοποιός και τραγουδίστρια;!! Και ήρθε το WOMAN, η παράσταση στην οποία παίζω τώρα που είναι ένας συνδυασμός θεάτρου και μουσικής.

Τι σου έμαθε η οικονομική κρίση;
Ότι η γιαγιά μου είχε δίκιο. Μπορώ να ζω καλά και να ‘μαι χαρούμενη και με τα λίγα.

Οικογένεια και καριέρα μπορούν να ισορροπήσουν;
Εξαρτάται. Σε ποιο από τα δύο θέλεις να είσαι πιο επιτυχημένη…

Τι είναι για εσένα ευτυχία;
Αυτό που νιώθω όταν αφήνομαι στη ροή της ζωής, όταν ξεχνιέμαι, όταν δε φοβάμαι. Για μένα η ευτυχία είναι το αντίθετο του φόβου.

 Ποιες είναι οι 3 τοπ απολαύσεις σου;
Μόνο 3;! Ωωωχχχ….. Να χορεύω σ’ ένα ωραίο πάρτι πίνοντας τέλεια cocktail, να τρώω sushi, να ταξιδεύω και πολλά άλλα. Σίγουρα δε χωράνε στον αριθμό 3.

Μια πολυτέλεια που απολαμβάνεις.
SPA. Hamam, μπουρμπουλίθρες, έλαια, άλατα, ροδοπέταλα, σοκολατοθεραπείες, μάσκες ομορφιάς, manicure, pedicure, thai massage, υδατοθεραπείες δώσε μου και πάρε μου την ψυχή!Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙ

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>