top article
Η Δάφνη Βαλέντε είναι, χωρίς αμφιβολία, μία δημιουργός που δεν επαναπαύεται. Διοχετεύοντας την καλλιτεχνική φύση αλλά και τις ιδέες της στα ρούχα και τα κοσμήματα με την υπογραφή της, η Ελληνίδα σχεδιάστρια καταφέρνει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του εγχώριου αλλά και διεθνούς Τύπου αφού οι ιδέες της είναι πρωτότυπες, συχνά ανατρεπτικές αλλά -πάντα- καλαίσθητες. Η γνωστή fashion designer απαντάει στο ερωτηματολόγιο του MF και μοιράζεται τα μικρά μυστικά της καθημερινότητας και της επιτυχίας της.

Ποιο είναι το μυστικό/συνταγή της επιτυχίας σου;
Πιστεύω οτι αν έχεις ανήσυχο πνεύμα, αν αγαπάς με τρέλα αυτό που κάνεις, αν αφιερώνεις πολύ χρόνο και δεν αν επαναπαύεσαι ποτέ, η επιτυχία αργά η γρήγορα θα έρθει.

Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;
Ημουν καλλιτεχνική φύση από παιδί, αγαπούσα το θέατρο, την ζωγραφική, σχεδίαζα τα ρούχα μου γιατί ήθελα να διαφέρω από τον περίγυρο και απο 12 ετών έφτιαχνα κοσμήματα. Οπότε η επιλογή ήταν πολύ εύκολη.

Πώς ξυπνάς το πρωί;

Με ξυπνάνε τα χαράματα οι δύο γάτες μου που θέλουν φαί και χάδια και η σκύλα μου που θέλει φαί, χάδια και βόλτα. Έχω πολύ καλή ενέργεια το πρωί και ξεκινάω την ημέρα μου πίνοντας χλιαρό νερό και τον χυμό ενός λεμονιού για τόνωση και αποτοξίνωση.
 
Το mantra σου για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα;
"Go with the flow" και "Κάθε εμπόδιο για καλό"

Μια στιγμή της ζωής σου (θετική ή αρνητική) που σε καθόρισε;
Παλεύω μια ζωή με φοβίες και ανασφάλειες που πιστεύω οτι οφείλονται στο γεγονός ότι χώρισαν οι γονείς μου όταν ήμουν μικρή και δεν πήρα όση αγάπη χρειαζόμουν ώστε να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου.

Τι σε εμπνέει στη ζωή και στη δουλειά;
Αγαπώ και εμπνέομαι απο τις τέχνες. Ψάχνω γύρω μου, προσπαθώντας να εστιάζω πάντα στην ομορφιά, ενώ στην δημιουργική διαδικασία, αφήνω ελεύθερο το παιδί που έχω μέσα μου και λειτουργώ με ένστικτο.

Ποιο είναι το κίνητρό σου για να δημιουργείς;
Η χαρά της δημιουργίας είναι το πιό ισχυρό κίνητρο! Σαν καλλιτεχνική φύση, έχω την ψευδαίσθηση οτι εισπράττω αγάπη όταν ακούω θετικά σχόλια για την δουλειά μου και έτσι προσπαθώ να δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου στην δημιουργία!

Μια κομβική στιγμή στην καριέρα και στη ζωή σου;
Στην καριέρα μου μπορώ να πω την επιτυχία που βίωσα με την διπλωματική μου συλλογή όταν τελείωσα τις σπουδές μου στο St Martins school of Art.  Στην προσωπική μου ζωή, την μέρα του δεύτερου μου γάμου, όταν έφτασα στο εκκλησάκι και είδα γύρω μου, όλους τους αγαπημένους μου ανθρώπους.  Δύο γεγονότα ανείπωτης ευτυχίας!

Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙ

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>