Μπορεί να μην μπορούμε να φανταστούμε τον Τιτανικό χωρίς τον Leonardo DiCaprio στο ρόλο του Jack, αλλά στην πραγματικότητα, ο ρόλος προοριζόταν αρχικά για κάποιον άλλο. 

H Kate Winslet βρέθηκε στην εκπομπή του Stephen Colbert για την προώθηση της ταινίας της Wonder Wheel που βγαίνει στις αμερικάνικες αίθουσες αυτές τις μέρες και απάντησε σε μερικές ερωτήσεις για τον Τιτανικό με αφορμή τα 20 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την κυκλοφορία του. 

Μεταξύ άλλων, η Winslet αποκάλυψε ότι το σκίτσο της Rose (που στην ταινία φαίνεται να κάνει ο DiCaprio) έγινε στην πραγματικότητα από τον σκηνοθέτη της ταινίας James Cameron αλλά η δήλωση που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ότι, ο ρόλος του Jack προοριζόταν στην αρχή για τον Matthew McConaughey. 

"Έκανα οντισιόν με τον Matthew McConaughey, δεν είναι παράξενο; Είναι η πρώτη φορά που το λέω αυτό δημόσια!", είπε. Ενώ δεν ανέφερε το πώς τελικά η παραγωγή κατέληξε στον Leo, αποκάλυψε ότι μετά τα γυρίσματα στο νερό, η ίδια έπαθε υποθερμία. Μάλιστα, η συνέντευξη έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο- μια χιουμοριστική αναπαράσταση της σκηνής με τη σανίδα, με την ίδια και τον παρουσιαστή.