July 2026
X

#BeautyStars2026

Αυτή είναι η beauty εταιρεία που στηρίζει έμπρακτα την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Αυτή είναι η beauty εταιρεία που στηρίζει έμπρακτα την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Αυτός ο εμβληματικός ορός λάμψης αποκτά ακόμη πιο δραστική σύνθεση και καταπολεμά τις κηλίδες και τη θαμπή όψη

Αυτός ο εμβληματικός ορός λάμψης αποκτά ακόμη πιο δραστική σύνθεση και καταπολεμά τις κηλίδες και τη θαμπή όψη

Αυτός ο ορός ενώνει τρεις ισχυρές συνθέσεις για μοναδική ανάπλαση της επιδερμίδας

Αυτός ο ορός ενώνει τρεις ισχυρές συνθέσεις για μοναδική ανάπλαση της επιδερμίδας

Αυτή η ενυδατική lotion σώματος επανορθώνει πλήρως την ξηρή επιδερμίδα

Αυτή η ενυδατική lotion σώματος επανορθώνει πλήρως την ξηρή επιδερμίδα

Αυτό είναι το εθιστικό άρωμα χωρίς οινόπνευμα που φοριέται άφοβα κάτω από τον ήλιο

Αυτό είναι το εθιστικό άρωμα χωρίς οινόπνευμα που φοριέται άφοβα κάτω από τον ήλιο

Η μόνη μάσκαρα που χρειάζεσαι για εντυπωσιακό μήκος και διαχωρισμό των βλεφαρίδων

Η μόνη μάσκαρα που χρειάζεσαι για εντυπωσιακό μήκος και διαχωρισμό των βλεφαρίδων

Αυτή η καινοτόμα κρέμα προσώπου διορθώνει 16 σημάδια γήρανσης

Αυτή η καινοτόμα κρέμα προσώπου διορθώνει 16 σημάδια γήρανσης

Δώσε όγκο στο 100% των βλεφαρίδων σου με αυτή την καινοτόμα μάσκαρα

Δώσε όγκο στο 100% των βλεφαρίδων σου με αυτή την καινοτόμα μάσκαρα

Αυτός ο leave-in ορός μαλλιών εξασφαλίζει γυάλινη λάμψη και προστασία από το φριζάρισμα

Αυτός ο leave-in ορός μαλλιών εξασφαλίζει γυάλινη λάμψη και προστασία από το φριζάρισμα

Αυτό το ανάλαφρο έλαιο χαρίζει εκτυφλωτική λάμψη και μοναδική λείανση στα μαλλιά σου.

Αυτό το ανάλαφρο έλαιο χαρίζει εκτυφλωτική λάμψη και μοναδική λείανση στα μαλλιά σου.

Celebrities

Γιατί η Πριγκίπισσα Eléonore του Βελγίου μετακομίζει στην Ολλανδία;

Γιατί η Πριγκίπισσα Eléonore του Βελγίου μετακομίζει στην Ολλανδία; @belgianroyalpalace
Πρόσθεσε το madamefigaro.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η μικρότερη κόρη του Βασιλιά Philippe και της Βασίλισσας Mathilde θα ζήσει πρώτη φορά μακριά από το Βέλγιο.

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για την Πριγκίπισσα Eléonore του Βελγίου. Η 18χρονη κόρη του Βασιλιά Philippe και της Βασίλισσας Mathilde ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της και τον Σεπτέμβριο θα μετακομίσει στην Ολλανδία για να αρχίσει τις πανεπιστημιακές σπουδές της.

Το βελγικό παλάτι ανακοίνωσε ότι η Πριγκίπισσα Eléonore έγινε δεκτή στο University College Utrecht, το κολέγιο αριστείας του Utrecht University. Εκεί θα παρακολουθήσει το τριετές αγγλόφωνο πρόγραμμα ελευθέρων τεχνών και επιστημών.

Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η μικρότερη κόρη του βασιλικού ζεύγους θα ζήσει μακριά από το Βέλγιο. Η φοίτηση στο συγκεκριμένο κολέγιο συνδυάζεται με διαμονή στην πανεπιστημιούπολη, όπου οι φοιτητές σπουδάζουν και ζουν μαζί σε μια διεθνή κοινότητα.

Διαβάστε Επίσης

Το πρόγραμμα σπουδών που επέλεξε

Το πρόγραμμα ελευθέρων τεχνών και επιστημών επιτρέπει στους φοιτητές να διαμορφώνουν το προσωπικό τους πρόγραμμα, συνδυάζοντας μαθήματα από τις ανθρωπιστικές, τις κοινωνικές και τις θετικές επιστήμες.

Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερους από 200 κύκλους μαθημάτων και πάνω από 20 ακαδημαϊκούς κλάδους. Στο τέλος της τριετούς φοίτησης λαμβάνουν είτε πτυχίο ανθρωπιστικών σπουδών είτε πτυχίο θετικών επιστημών από το Utrecht University, ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν διαμορφώσει.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά στα αγγλικά και οι τάξεις είναι ολιγομελείς, με περίπου 20 φοιτητές. Στο University College Utrecht σπουδάζουν περίπου 750 νέοι από περισσότερες από 70 εθνικότητες, ενώ πάνω από τους μισούς προέρχονται από χώρες εκτός Ολλανδίας.

Η διαμονή στην πανεπιστημιούπολη αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής εμπειρίας. Οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να κατοικούν εκεί κατά τα δύο πρώτα χρόνια, ενώ για το τρίτο μπορούν να επιλέξουν αν θα παραμείνουν ή θα μετακομίσουν εκτός του κολεγίου.

Εκπρόσωπος του University College Utrecht διευκρίνισε ότι η Πριγκίπισσα Eléonore ακολούθησε την κανονική διαδικασία επιλογής που ισχύει για όλους τους υποψηφίους.

Από τις Βρυξέλλες στην Ουτρέχτη

Η Πριγκίπισσα Eléonore ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο International School of Brussels, όπου η διδασκαλία πραγματοποιείται στα αγγλικά. Φοιτούσε εκεί από το καλοκαίρι του 2023, έχοντας προηγουμένως παρακολουθήσει μαθήματα στα ολλανδικά στο Heilig-Hartcollege.

Μιλάει άπταιστα γαλλικά, ολλανδικά και αγγλικά. Παίζει βιολί, ασχολείται με το σκι, την ιστιοπλοΐα και το τένις, ενώ συμμετέχει εδώ και χρόνια στους προσκόπους.

Το βελγικό παλάτι έχει αναφερθεί και στην εθελοντική δράση της. Κατά την περίοδο της πανδημίας επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ηλικιωμένους που ζούσαν απομονωμένοι σε μονάδες φροντίδας και ετοίμαζε φαγητό για ηλικιωμένους και αστέγους.

Διαβάστε Επίσης

Η θέση της στη βασιλική οικογένεια

Η Eléonore γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 2008 και είναι το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά του Βασιλιά Philippe και της Βασίλισσας Mathilde. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση της σειράς διαδοχής του βελγικού θρόνου, μετά την Πριγκίπισσα Elisabeth και τους Πρίγκιπες Gabriel και Emmanuel.

Σε αντίθεση με τη μεγαλύτερη αδερφή της, η οποία είναι η διάδοχος του θρόνου, η Πριγκίπισσα Eléonore δεν έχει προς το παρόν καθορισμένο επίσημο ρόλο στη μοναρχία. Συμμετέχει, ωστόσο, σε επιλεγμένες δημόσιες εμφανίσεις και σημαντικές εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας.

Τον Ιούνιο έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση με τιάρα, στο κρατικό δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του Αυτοκράτορα Naruhito και της Αυτοκράτειρας Masako της Ιαπωνίας στο Παλάτι του Laeken.

BEST OF NETWORK