Kevin Mazur/Getty Images/Ideal Images
Η Barbra Streisand ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο παιδικό βιβλίο της, εμπνευσμένο από τη σχέση της με τα τέσσερα εγγόνια της.
Η Barbra Streisand μπορεί να έχει γράψει τη δική της ιστορία στη μουσική, τον κινηματογράφο και το θέατρο, όμως τώρα ετοιμάζεται να ανοίξει ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο.
Η βραβευμένη με EGOT καλλιτέχνις ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει το πρώτο παιδικό βιβλίο της, με τίτλο And By the Way..., το οποίο αναμένεται να εκδοθεί τον ερχόμενο Μάρτιο από τον εκδοτικό οίκο Flamingo Books, imprint της Penguin Young Readers.
Το βιβλίο, το οποίο γράφτηκε από την ίδια τη Streisand και εικονογραφήθηκε από την Paige Keiser, ακολουθεί ένα παππού και ένα εγγόνι σε μια ξεχωριστή ημέρα γεμάτη παιχνίδι, εξερεύνηση και μικρές στιγμές που οδηγούν σε μεγαλύτερες σκέψεις για τη ζωή.
Η έμπνευση πίσω από το βιβλίο
Πηγή έμπνευσης για το εγχείρημα αποτέλεσαν τα εγγόνια της Streisand. Η ίδια μίλησε με ιδιαίτερη τρυφερότητα για τον ρόλο της ως "Gamma Barbra", όπως αποκαλεί τον εαυτό της, και αποκάλυψε πως μία από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες είναι να διαβάζουν μαζί παιδικά βιβλία.
Η 84χρονη καλλιτέχνις εξήγησε πως, επειδή απολαμβάνουν να διαβάζουν ξανά και ξανά τις ίδιες ιστορίες, σκέφτηκε πως θα είχε ενδιαφέρον να δημιουργήσει ένα δικό της βιβλίο.
Η ιδέα ξεκίνησε από την επιθυμία της να γράψει κάτι για τα εγγόνια της, αλλά σύντομα απέκτησε έναν ευρύτερο στόχο, να δημιουργήσει μια ιστορία που θα μπορούσαν να διαβάσουν μαζί γονείς και παππούδες με τα παιδιά τους.
"Υπάρχει πάντα κάτι ακόμη να πεις"
Ο τίτλος And By the Way... έχει επίσης προσωπική σημασία για τη Streisand. Όπως αποκάλυψε, πρόκειται για μια έκφραση που χρησιμοποιεί συχνά, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "φαίνεται πως υπάρχει πάντα ένα ακόμη πράγμα να πεις".
Πίσω από την ιστορία βρίσκεται ένα μήνυμα που αφορά την ανακάλυψη, την έκφραση του εαυτού, την αυτοπεποίθηση και φυσικά την αγάπη.
Η Streisand θέλησε να μεταφέρει αυτές τις αξίες μέσα από μια ιστορία που απευθύνεται στα παιδιά, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την εικονογράφο Paige Keiser για τον τρόπο με τον οποίο έδωσε ζωή στις λέξεις της μέσα από τις εικόνες της.
Μια νέα δημιουργική πλευρά
Για τη Streisand, το And By the Way... αποτελεί μια διαφορετική μορφή δημιουργικής έκφρασης, μακριά από τη μουσική και την υποκριτική που έχουν καθορίσει την πολυετή καριέρα της.
Η ίδια φαίνεται να αξιοποιεί αυτή τη φορά την προσωπική της εμπειρία ως γιαγιά, δημιουργώντας μια ιστορία με επίκεντρο τη σύνδεση ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές.
Η εκδότρια της Flamingo Books, Margaret Anastas, χαρακτήρισε τη συνεργασία με τη Streisand τιμή και χαρά, σημειώνοντας πως η βαθιά αγάπη της για τα εγγόνια της αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη της δημιουργικής διαδικασίας.
Η Streisand ολοκλήρωσε την ανακοίνωσή της αναφερόμενη σε ένα απόφθεγμα του Dr. Seuss για τη δύναμη της ανάγνωσης και της γνώσης.
Και κάπως έτσι, η γυναίκα που έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα σε τόσες διαφορετικές μορφές τέχνης ετοιμάζεται να συστήσει στα παιδιά έναν ακόμη κόσμο, αυτή τη φορά μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου.

