Η Jodie Foster θεωρείται σήμερα μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς του Hollywood. Ξεκινώντας την καριέρα της από μικρή ηλικία, η ίδια μετρά σήμερα 50 χρόνια πορείας στο χώρο με πολλές επιτυχημένες συνεργασίες και ένα βραβείο Όσκαρ. 

Η 54χρονη ηθοποιός μίλησε στο Harper's Bazaar για την εμπειρία της στα κινηματογραφικά στούντιο, το σεξισμό στο χώρο του θεάματος, τη σχέση με τη μητέρα της και το πώς την επηρεάζει ο χρόνος που περνά. 

Hollywood

"Έχω κάνει τόσες ταινίες- καμία δεν είχε γίνει από γυναίκες δημιουργούς, με θέμα τις γυναίκες, μέσα από τη γυναικεία ματιά. Νομίζω ότι είναι δύσκολο για τους άνδρες σκηνοθέτες φανταστούν τη ζωή μιας γυναίκας και γι' αυτό είτε την εξιδανικεύουν είτε την αντιμετωπίζουν ως θύμα. 

Υπήρξε μια περίοδος της ζωής μου, όπου για 15-20 χρόνια, σε κάθε σενάριο που διάβαζα, ο γυναικείος χαρακτήρας είχε βιαστεί ή παρενοχληθεί σεξουαλικά ως παιδί. Φυσικά δεν γινόταν επίτηδες, αλλά πράγματι, αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να δώσει βάθος σε ένα γυναικείο χαρακτήρα;" 

Σχέση με τη μητέρα της

"Έπρεπε να αποδεικνύω τον εαυτό μου στη μητέρα μου. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που μεγάλωσα. Αν μου ζητούσαν να κάνω 120 λήψεις, θα έκανα 120 λήψεις χωρίς να χάνω τη συγκέντρωσή μου. Αν ήμουν καλή, η μητέρα μου δε θα με εγκατέλειπε". 

Ηλικία

"Φτάνεις σε μια ηλικία που σκέφτεσαι 'Είμαι καλά! Δε χρειάζεται να το κάνω αυτό ξανά και ξανά". Υπάρχει τρόπος να μην είμαι τόσο σκληρή με τον εαυτό μου και να είμαι πιο ελαστική με τους 'κανόνες΄. Επίσης, ανακαλύπτω τη χαρά του να μεταδίδεις τις γνώσεις σου στις νεότερες γενιές. Μετά από 50 χρόνια, έχεις υποχρέωση να το κάνεις και αυτό είναι ένα εντελώς νέο επίπεδο ικανοποίησης"