Ο πρίγκιπας William είχε σίγουρα ένα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Φιλανδία- αλλά μεταξύ των άλλων, είχε μια ιδιαίτερα σημαντική υποχρέωση να εκπληρώσει. 

Ο πρίγκιπας συνάντησε τον Άγιο Βασίλη ( η Φιλανδία είναι άλλωστε γνωστή ως "η χώρα του") και του έδωσε ένα χειρόγραφο σημείωμα του πρίγκιπα George με το δώρο που θα ήθελε να βρει κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Το γράμμα ξεκινούσε γράφοντας "Αγαπητέ Άι Βασίλη"  και έκλεινε με το χαιρετισμό "Αγάπη, George" και ενώ υπήρχαν πέντε γραμμές για τα επιθυμητά δώρα, ο πρίγκιπας είχε ήδη καταλήξει στο ένα που ήθελε περισσότερο: ένα αστυνομικό αυτοκίνητο. 

"Αφού σε είδα, έπρεπε να σου δώσω αυτό το γράμμα. Δεν ζήτησε πολλά πράγματα, οπότε καταλήξαμε σε ένα", φέρεται να είπε ο William στον Άγιο Βασίλη. 

Ανάμεσα σε συναντήσεις με εκπροσώπους του χώρου της ψυχικής υγείας, της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης, ο πρίγκιπας σχολίασε την ανακοίνωση του αρραβώνα του αδερφού του, πρίγκιπα Harry με τη Meghan Markle. "Προσωπικά για εμένα, εύχομαι ότι αυτό θα τον κρατήσει μακριά από το ψυγείο μου και το φαγητό μου- είναι κάτι που κάνει εδώ και πολλά χρόνια", δήλωσε αστειευόμενος.