Πριν χωρίσουν οριστικά τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Brad Pitt και η Angelina Jolie πρόλαβαν να συνεργαστούν σε δύο ταινίες. Η μία ήταν η ταινία όπου γνωρίστηκαν- το Mr and Mrs Smith το 2005- και η άλλη ήταν το By the Sea που γυρίστηκε το 2015 με την υπόθεσή του να εστιάζει σε ένα ζευγάρι του οποίου ο γάμος περνάει κρίση.

Το By the Sea ήταν σύλληψη και σκηνοθεσία της ίδιας και όπως παραδέχτηκε, το θεώρησε μια πιθανή λύση στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στη σχέση τους, στην πραγματική ζωή. "Είχαμε γνωριστεί δουλεύοντας μαζί στο παρελθόν και είχαμε δουλέψει καλά. Ήθελα να δουλέψουμε σκληρά μαζί, νόμιζα ότι αυτό θα μας βοηθούσε να επικοινωνήσουμε", δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή Awards Chatter. 

Ωστόσο, όπως δήλωσε, η ταινία δεν είχε ακριβώς τα επιθυμητά αποτελέσματα. "Με κάποιους τρόπους δούλεψε και μάθαμε πράγματα. Αλλά η ατμόσφαιρα ήταν βαριά και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με την ταινία. Ήταν κάτι που αντιμετωπίζαμε εκείνη τη στιγμή. Πολλά πράγματα συμβαίνουν για διαφορετικούς λόγους. Γιατί έγραψα αυτή την ταινία; Γιατί νιώθαμε έτσι όταν τη γυρίζαμε; Δεν είμαι σίγουρη". 

"Ένα έργο τέχνης μπορεί να είναι λυτρωτικό ή 'δύσκολο'. Δεν ξέρω. Είμαι περήφανη που το κάναμε γιατί εξερευνήσαμε κάποια πράγματα μαζί. Ό,τι κι αν ήταν, μπορεί να μην έλυσε κάποια πράγματα αλλά επικοινωνήσαμε πράγματα που θέλαμε ο ένας στον άλλο", πρόσθεσε. 

Το ζευγάρι έχει 6 παιδιά μαζί τον Maddox (16), τον Pax (13), τη Zahara (12), τη Shiloh (11) και τα 9χρονα δίδυμα Knox και Vivienne.