Μπορεί να μην προκύπτουν πλέον νέες αποκαλύψεις, αλλά η επίδραση του σκανδάλου με τον Harvey Weinstein είναι ακόμα ισχυρή στο Hollywood. To περιοδικό Time ανέδειξε ως "άνθρωπο της χρονιάς" τις γυναίκες που έσπασαν τη σιωπή τους και με το hashtag #metoo συνέβαλαν στο να εξελιχθούν αυτά τα περιστατικά σε μια παγκόσμια καμπάνια κατά της κακοποίησης. 

Παίρνοντας θέση απέναντι στο σκάνδαλο, η Jennifer Lawrence δήλωσε ότι όταν δημοσιεύτηκαν οι πρώτες αποκαλύψεις ένιωσε να "αρρωσταίνει μέχρι το κόκκαλο".

"Μιλάω μόνο για τον εαυτό μου- τον ξέρω από όταν ήμουν 20 χρονών και ήταν πάντα καλός μαζί μου, εκτός από τις στιγμές που δεν ήταν. Τότε τον έβρισα, και προχωρήσαμε. Ήταν πατρικός απέναντί μου. Γι' αυτό χρειάστηκα λίγο χρόνο για να επεξεργαστώ όσα έμαθα, γιατί νόμιζα ότι ήξερα αυτόν τον άνθρωπο και ξαφνικά κατηγορείται για βιασμό. Όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολος άνθρωπος, σκληρός στις διαπραγματεύσεις του. Αλλά δεν ήξερα ότι είναι βιαστής", δήλωσε στο The Hollywood Reporter. 

"Άκουσα μια από τις ηχογραφήσεις που δημοσιεύτηκαν και ένιωσα να αρρωσταίνω μέχρι το κόκκαλο. Γι΄ αυτό είναι τόσο σημαντικό να μιλάμε για όλες τις διαφορετικές μορφές κακοποίησης- γιατί δεν άπλωσε χέρι επάνω της αλλά εγώ αισθάνθηκα άρρωστη με όσα της έλεγε. Φαντάσου έναν ισχυρό άνδρα να σου λέει να κάνεις κάτι και να αρνείσαι- να σε απειλεί", πρόσθεσε. 

Μάλιστα, η ίδια εξέφρασε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια επιτροπή για τις γυναίκες του χώρου- κάτι στο οποίο θέλει να εμπλακεί ενεργά. "Αυτού του είδους η συμπεριφορές θεωρούνται 'φυσιολογικές' και όταν αρχίζεις να αποκτάς περισσότερη ισχύ, τότε αρχίζουν να σε σέβονται λίγο περισσότερο. Αν όλοι οι κορυφαίοι ηθοποιοί δεχτούν να μπουν στην επιτροπή, τότε ξέρουμε τους πάντες στη βιομηχανία. Ξέρω όλους τους διευθυντές studio στο χώρο- αν είμαι μέλος της επιτροπής και λάβω ένα email για άσχημη συμπεριφορά, μπορεί να στείλω μια ειδοποίηση". 

"Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να κάνουμε κάτι- δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να περάσει. Κάτι πρέπει να γίνει".