top article

Σήμερα, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Camilla Parker Bowles ή αλλιώς ο Δούκας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, δεν απασχολούν συχνά την επικαιρότητα (όσο αυτό μπορεί να ειπωθεί για δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας). 

Ωστόσο, πριν την ιστορία του πρίγκιπα William και της Κate Middleton αλλά και το πρόσφατο love story του πρίγκιπα Harry με τη Meghan Markle, ο Κάρολος και η Camilla πρωταγωνιστούσαν για πολλά χρόνια σε ένα από τα πιο σύγχρονα βασιλικά σκάνδαλα με πολυεπίπεδες προεκτάσεις. 

Πρίγκιπας Κάρολος- Camilla Parker Bowles: Το πιο παρεξηγημένο ζευγάρι της βασιλικής οικογένειας

Η τωρινή τους ευτυχία φαίνεται δεδομένη, αλλά στην πραγματικότητα η κατάσταση σταθεροποιήθηκε μόλις το 2005, με το γάμο τους. Ως τότε (και λίγο μετά) η Camilla αποτελούσε την πραγματική αλλά παράνομη αγάπη του Κάρολου, την "πέτρα του σκανδάλου" στο γάμο του με την πριγκίπισσα Diana και τον Νο. 1. δημόσιο εχθρό για την κοινή γνώμη, μετά τον άδικο θάνατό της. 

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1970 σε έναν αγώνα πόλο και γρήγορα έγιναν ζευγάρι. Εκείνη ήταν μια νεαρή αριστοκράτισσα με φιλοδοξίες για έναν πλούσιο γάμο και εκείνος ήταν ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου. Το 1971 ο Κάρολος υπηρετεί στο Ναυτικό και δύο χρόνια αργότερα, η Camilla παντρεύεται τον στρατιωτικό Andrew Parker Bowles. 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Camilla, Duchess of Cornwall (@hrh_duchess_camilla) στις

Το 1981 ο Κάρολος κάνει πρόταση γάμου στην 20χρονη τότε Diana- κανείς από τους δυο δεν είναι σίγουρος γι' αυτό το βήμα. Την παραμονή του γάμου, λέγεται ότι ο Κάρολος τηλεφωνεί στην Camilla και της εξομολογείται ότι νιώθει παγιδευμένος. 

Ακολουθούν κάποια ήσυχα χρόνια, στα οποία γεννιούνται οι πρίγκιπες William και Harry, αλλά το 1986 ο Κάρολος και η Camilla αρχίζουν να βλέπουν ξανά ο ένας τον άλλο, ενώ η Diana θα συνειδητοποιούσε ότι ο γάμος τους έχει ήδη καταρρεύσει. Σε μια συνέντευξη, μετά το διαζύγιό τους, η Diana θα δηλώσει "Ήμασταν τρεις μέσα στο γάμο. Οπότε, υπήρχε πολυκοσμία". 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Guardian (@guardiannigeria) στις

Το 1992, το σκάνδαλο Camillagate συνταράσσει τη Βρετανία- τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στο παράνομο ζευγάρι βγαίνουν στη δημοσιότητα, επικυρώνοντας την εξωσυζυγική τους σχέση. Το διαζύγιο του Καρόλου και της Diana είναι μονόδρομος, ενώ λίγο αργότερα, χωρίζει και η Camilla από το σύζυγό της. Ο Κάρολος θα παραδεχτεί την απιστία του σε δημόσια συνέντευξη, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι προσπάθησε πραγματικά να σώσει το γάμο του. 

Το τραγικό δυστύχημα της Diana το 1997, συγκλονίζει τη Βρετανία για ακόμα μια φορά, επιβαρύνοντας σημαντικά τη θέση της Camilla. Περισσότερο από ποτέ, η κοινή γνώμη βλέπει στο πρόσωπό της το τρίτο πρόσωπο, μια ψυχρή υπολογίστρια και την αιτία που ο λαός έχασε την αγαπημένη του πριγκίπισσα. 

camila carolos

Όμως, η σχέση τους συνεχίζει σιωπηλά. Ένα χρόνο αργότερα, ο Κάρολος παρουσιάζει επίσημα την Camilla στους γιους του, ενώ δειλά δειλά αρχίζουν τις κοινές δημόσιες εμφανίσεις τους. Το 2003 εκείνη μετακομίζει στο Clarence House και η βασίλισσα Ελισάβετ, που φημολογείται ότι ήταν ιδιαίτερα αρνητική, αρχίζει να αλλάζει στάση, μπροστά σε αυτό που εξελίσσεται, σε πείσμα κάθε εμποδίου, ως αναπόφευκτο γεγονός. 

Η ανακοίνωση του αρραβώνα τους, το Φεβρουάριο του 2005 προκαλεί αντιδράσεις- δύο μήνες αργότερα παντρεύονται με πολιτικό γάμο. Ο Κάρολος είναι 57 και η Camilla 58. Η Camilla καλείται να προσαρμοστεί σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής, μπροστά στα βλέμματα όσων την περιμένουν "στη γωνία"- καλείται να πείσει, ένα σημαντικό μέρος της βρετανικής κοινωνίας. 

camila carolos

Έκτοτε, δείχνουν απλώς πανευτυχείς, έχοντας κατακτήσει μια σταθερότητα που ίσως για μεγάλο διάστημα φάνταζε ανέφικτη. Κάθε τόσο, δημοσιεύματα που θέλουν τη βασίλισσα και την Kate Middleton να έχουν τυπικές σχέσεις με την Camilla έρχονται στην επιφάνεια. Είτε έχουν δόσεις αλήθειας, είτε όχι, δεν μπορούν πλέον να κλονίσουν ούτε κατά προσέγγιση το γάμο του Κάρολου και της Camilla. 

Aν μη τι άλλο, το πιο παρεξηγημένο ζευγάρι της βασιλικής οικογένειας, έχει (μάλλον) την πιο ενδιαφέρουσα ιστορία της. 

 

 

 

 

 

 

Ιούλιος 2018

>