top article

Η Μεγάλη Βρετανία κινείται εδώ και καιρό στο ρυθμό του επικείμενου γάμου του πρίγκιπα Harry με την Αμερικανίδα ηθοποιό Meghan Markle στις 19 Μαΐου. Και μπορεί το λαμπερό ζευγάρι να έχει επιδείξει μεγάλη ελαστικότητα σε ό,τι αφορά το πρωτόκολλο και να ξεπέρασαν το σκόπελο του προηγούμενου γάμου της Meghan ή του ότι επέμενε να φοράει σκισμένα τζιν σε δημόσιες εμφανίσεις, ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που άπαξ και κάποιος μπει στη βασιλική οικογένεια απλώς απαγορεύονται!

Η ίδια σίγουρα το γνωρίζει και έχει ήδη κάνει πολλές υποχωρήσεις προκειμένου να είναι μαζί με τον πρίγκιπά της. Για παράδειγμα, βαφτίστηκε και άλλαξε θρήσκευμα (από Προτεστάντισσα έγινε μέλος της Εκκλησίας της Αγγλίας), ενώ έκλεισε το blog της, διέγραψε το λογαριασμό της στο Instagram και έβαλε πωλητήριο στο σπίτι της στον Καναδά. Να μερικά ακόμα πράγματα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει αμέσως μετά το γάμο της, όταν πλέον δεν θα μπορεί....

...να βγάζει selfies

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα τα διεθνή media θα κατακλυστούν από γαμήλιες φωτογραφίες του ζεύγους. Όμως, αυτό που δεν πρόκειται να δούμε είναι selfies, είτε του ζευγαριού, είτε της νύφης ή του γαμπρού να ποζάρουν μεμονωμένα ή με κάποιους από το πλήθος. Οι selfies είναι πια μια οικουμενική συνήθεια, όχι όμως για τους γαλαζοαίματους! Οι τελευταίες της Meghan που μπορείτε να δείτε είναι όσες πρόλαβε να βγάλει πριν την επισημοποίηση της σχέσης της με τον Harry.

...να υπογράφει αυτόγραφα

Η Meghan Markle ήταν celebrity πολύ πριν μπει στη βασιλική οικογένεια της Μ. Βρετανίας και το να υπογράφει αυτόγραφα υπήρξε μέρος της δουλειάς της ως ηθοποιός. Τώρα όμως θα απαγορεύεται αυστηρά να βάζει την υπογραφή της σε ανεπίσημα έγγραφα για προφανείς λόγους (για να αποφευχθεί η προσπάθεια πλαστογράφησής της). Αυτό ισχύει για όλη τη βασιλική οικογένεια -αν και ο Κάρολος έχει αγνοήσει (κάπως) το πρωτόκολλο όταν δέχτηκε να γράψει "Charles 2010" σε ένα κομμάτι χαρτί που του έτεινε ένας άνθρωπος που είχε δει το σπίτι του να καταστρέφεται από τις πλημμύρες στο Lostwithiel. Αλλά και η Meghan έκανε κάτι παρόμοιο τον περασμένο Ιανουάριο για να ευχαριστήσει ένα 10χρονο θαυμαστή της δίνοντάς του ένα αυτόγραφο χωρίς την υπογραφή της αλλά με τις λέξεις "Hi Kaitlin".

...να ψηφίζει

Αν και έχει πολιτική άποψη και μάλιστα ισχυρή, ως μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν έχει πλέον το δικαίωμα να μοιράζεται δημόσια τη γνώμη της για την πολιτική γενικότερα και για μεμονωμένους πολιτικούς ειδικότερα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η Βασίλισσα "στέκει αυστηρά ουδέτερη και με σεβασμό απέναντι στα πολιτικά θέματα". Τυπικά, αυτό ισχύει μόνο για την ίδια, όμως παραδοσιακά όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ακολουθούν τον κανόνα.

...να αφήνει τα πόδια της γυμνά

Ποτέ δεν θα δεις γυναίκα-μέλος της βασιλικής οικογένειας που να μη φοράει καλσόν στο χρώμα του δέρματος! Μπορεί στις φωτογραφίες από την ανακοίνωση του αρραβώνα της Meghan με τον Harry η μέλλουσα νύφη να μην ακολούθησε τον κανόνα, φαίνεται όμως πως έγινε από άγνοια και από εκείνη τη στιγμή και μετά έδειξε να... συμμορφώνεται!

...να παίξει Monopoly

Το συγκεκριμένο επιτραπέζιο παιχνίδι είναι "απαγορευμένο" στο παλάτι! Υπάρχει μάλιστα ένας αστικός μύθος που λέει ότι ο Πρίγκιπας Andrew -ένας από τους γιους της βασίλισσας Ελισάβετ- σε μια επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία μιας μεγάλης εταιρείας, δώρισε τη Monopoly του γιατί "δεν επιτρέπεται να παίζει στο σπίτι". Ο λόγος, σύμφωνα με τους έμπιστους του παλατιού είναι ότι η βασίλισσα θεωρεί ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι "διεφθαρμένο"!

...να εργάζεται ως ηθοποιός

Όταν κάποιος μπαίνει στο παλάτι, συνήθως υποχρεώνεται να αφήσει την καριέρα του απέξω και ασχολείται αποκλειστικά με τα επίσημα καθήκοντα που προκύπτουν από τον τίτλο του. Ακόμα και η Grace Kelly αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Χόλιγουντ για χάρη του Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό. Η Meghan έχει ήδη αποχωρήσει από το cast της σειράς Suits στην οποία πρωταγωνιστούσε. "Δεν νιώθω ότι εγκαταλείπω κάτι. Το βλέπω περισσότερο σαν μια αλλαγή στη ζωή μου. Ένα καινούριο κεφάλαιο", δήλωσε για την απόφασή της. Φαίνεται λοιπόν πως ο τελευταίος μεγάλος "ρόλος" της θα είναι στην τηλεοπτική υπερπαραγωγή του γάμου της!

...να ταξιδεύει μόνη

Αμέσως μετά τον αρραβώνα της με τον Harry, η Meghan απέκτησε το δικό της προσωπικό ασφαλείας που έχει εντολή να την ακολουθεί παντού! Εκτός από αυτό, θα πρέπει να συμμορφώνεται και με άλλους κανόνες που αφορούν την ασφάλεια της βασιλικής οικογένειας. Για παράδειγμα, ο Κάρολος και η Καμίλα συνήθως όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό παίρνουν μαζί τους το δικό τους αλκοόλ, γιατί φοβούνται μήπως το ποτό που θα τους προσφέρουν είναι νοθευμένο. Επιπλέον, κάθε ταξίδι τους απαιτεί εξάμηνη προετοιμασία, ενώ η επίσκεψή τους σε κάθε μέρος συνήθως δεν διαρκεί για περισσότερα από 40 λεπτά. Η Meghan και ο Harry, φυσικά, θα ακολουθούνται από άτομα της φρουράς και στο γαμήλιο ταξίδι!

 

 

 

 

 

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Παρασκευή 21.12.2018

Ο Παύλος Γερουλάνος στη Madame Figaro

Ο υποψήφιος δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει την πολύπαθη πόλη, αρκεί να συνεργαστεί και ο πολίτης με τον δήμο. Και σ' αυτή τη σχέση είναι έτοιμος να κάνει ο ίδιος το πρώτο βήμα

>