top article

Εδώ και 25 χρόνια ο chef Wolfgang Puck ετοιμάζει το μενού που τρώνε οι A-list celebrities του Hollywood στα Όσκαρ γνωρίζοντας τι ακριβώς προτιμά ο καθένας. "Ασχολούμαι με τα Όσκαρ τα τελευταία 25 χρόνια, είναι απίστευτο. Θυμάμαι την πρώτη φορά, ήταν στο κέντρο της πόλης, είχαμε στήσει την κουζίνα στο πάρκινγκ, έβρεχε, είχε αέρα, ήταν τόσο δύσκολο!", είπε ο 69χρονος Αυστροαμερικανός μάγειρας σε συνέντευξή του. 

Με την πάροδο των χρόνων ο ίδιος αναφέρει πως έχει τελειοποιήσει τα πιάτα που σερβίρει στους 1.500 καλεσμένους της βραδιάς. "Ένα από τα πιο παραδοσιακά μας πιάτα είναι το τοστ στο μέγεθος ενός Όσκαρ με κρέμα γάλακτος, σολομό και χαβιάρι. Κάθε χρονιά ετοιμάζουμε 3.500 τεμάχια". Ανάμεσα στα 60 πιάτα που υπάρχουν στο μενού ο Wolfgang Puck ετοιμάζει πιάτα της ώρας όπως τηγανητά αυγά ορτυκιού (μία αυθεντική συνταγή από το Νάσβιλ που λατρεύουν οι celebrities) ή τα ανιολότι (ραβιόλι με μαύρη τρούφα και αρακά), μία παραδοσιακή συνταγή από το Piemonte της Ιταλίας. "Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά", δηλώνει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Catch me cooking up some of my favorite Oscar dishes with Ellen & @diane_keaton TONIGHT on @theellenshow. Tune in at 3PM EST

A post shared by Wolfgang Puck (@chefwolfgangpuck) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Getting ready for Governors Ball. Stay tuned. I will be posting behind scene moments. #food #party #wolfgangpuck

A post shared by Wolfgang Puck (@chefwolfgangpuck) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It was another great year on the red carpet — we’re busy prepping in the kitchen for an unforgettable @TheAcademy Awards #GovernorsBall! (Photo credit: @_abimages @alexberliner) #WPCatering #Oscars #🍴🌟

A post shared by Wolfgang Puck (@chefwolfgangpuck) on

"Ο κινηματογράφος είναι παγκόσμιος. Έχει ταινίες αγγλικές, γαλλικές, ιταλικές και τώρα με το Roma και μεξικανικές. Η κουζίνα μας αποτυπώνει κάπως αυτή την εικόνα, με επιρροές ασιατικές, ιταλικές, γαλλικές, όπως το ψητό κοκκινόψαρό μας". Το μενού που επιμελείται κάθε χρόνο περιλαμβάνει 16.000 ατομικές μερίδες, με vegan και χωρίς γλουτένη συνταγές για όσους το επιθυμούν. Στο πλευρό του έχει 200 μάγειρες και νεαρούς chef, όπως και 850 σερβιτόρους τους οποίους επιβλέπουν δέκα μετρ, υπεύθυνοι εστιατορίου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>