Το δίδυμο της ζαχαροπλαστικής Hugues Pouget και Sylvain Blanc μας ξεναγούν στο γλυκό κόσμο τους.

Το περιβάλλον: Μία μπιζουτιέρα πολυτελείας για γλυκά που λάμπουν σαν κοσμήματα πίσω από υπέρκομψες βιτρίνες. Δημιουργός αυτού του ναού υψηλής γαστριμαργίας είναι ο Francis Krempp, ο αρχιτέκτονας των μπουτίκ της Nespresso.

Το concept: Τα γλυκά είναι μοιρασμένα σε δύο κατηγορίες: στην Hugo, που περιλαμβάνει τις πολύ ιδιαίτερες γεύσεις, και στη Victor, που περιλαμβάνει τα κλασικά γλυκά. Όλα όμως φτιάχνονται με τα ίδια υλικά: σοκολάτα, καραμέλα, βανίλια και φρούτα εποχής.

Η ομάδα: Ο Hugues Pouget και ο Sylvain Blanc, δύο παιδικοί φίλοι, γεννημένοι στο νότο της Γαλλίας. Τον Hugues, πρώην σεφ ζαχαροπλαστικής στο περίφημο εστιατόριο του Guy Savoy, θα τον βρεις στην κουζίνα και τον Sylvain να ασχολείται με τα οικονομικά.

Το best-seller: Η τάρτα λεμόνι με τον τρούλο από μαρέγκα. Ο Hugues λατρεύει τις καμπύλες.

Η λεπτομέρεια από το παρελθόν: Οι καραμέλες σε κάθε είδους σχήμα και χρώμα, σαν τους βόλους που είχαμε παιδιά. Οι ganaches με combawa (ασιατικό εσπεριδοειδές), γλυκά μπαχαρικά και καραμέλα με αλατισμένο βούτυρο. Αδύνατον να αντισταθείς στο άρωμά τους.

Το σήμα κατατεθέν: Τα γλυκά με ελάχιστη ζάχαρη και οι πραγματικά κομψές συσκευασίες που θυμίζουν σημειωματάρια Moleskine.

Το μαγικό φίλτρο: Μια πολύ προσεκτικά διαλεγμένη λίστα κρασιών με επιλογές από μικρούς παραγωγούς σε πλήρη αρμονία με τα γλυκά: ροζέ για τους μπαμπάδες με ρούμι, αφρώδεις για τα τραγανά μπριός, πόρτο για την πικρή σοκολάτα. Μια διαφορετική προσέγγιση στην οινοποσία.

40, boulevard Raspail, 75007 Παρίσι, τηλ. 0033 1 44 39 97 73, hugovictor.com.

Ιούλιος 2018

>