Καθημερινά χρηστικά πράγματα, όπως τα φακελάκια τσαγιού, όταν γίνονται αντικείμενα συλλογής και παρουσιάζονται ως φωτογραφικά-cult έργα τέχνης τραβούν την προσοχή μας. Το περιοδικό Colors αφιέρωσε ένα ολόκληρο τεύχος σε αυτές τις πρωτότυπες συλλογές.

Στην 20η του επέτειο, το COLORS αφιερώνει το τεύχος του Χειμώνα 2010-2011 στους συλλέκτες: εκείνους που συγκεντρώνουν, κατηγοριοποιούν και κρατούν λίστα αντικειμένων του ίδιου τύπου. Μπορεί να είναι αντικείμενα, έργα τέχνης ή τις περισσότερες φορές απλά καθημερινά πράγματα που αντιπροσωπεύουν κάτι ξεχωριστό. Ίσως οι φρυγανιέρες ή οι ετικέτες από μπανάνες θεωρούνται cult,αλλά βλέποντας τις έτσι φωτογραφημένες καταλαβαίνουμε πως γίνεται να αναδύουν και να δημιουργούν πάθη και εμμονές.
Πιστό στην παράδοση ως ένα περιοδικό που αναφέρεται στον «υπόλοιπο κόσμο», “
a magazine about the rest of the world” το τεύχος COLORS 79Collector” εξυμνεί την διαφορετικότητα και τη δημιουργικότητα της κάθε κουλτούρας με μία σύγχρονη ματιά στην παράδοση ανάμεσα στο συνηθισμένο και το εξωπραγματικό. Αυτά τα αντικείμενα πόθου ξεδιαλέγονται, και ανταλλάσσονται και γίνονται το πρόσχημα για ένα ταξίδι μέσα στην ιστορία του design, των graphics και της βιομηχανικής παραγωγής παράλληλα στις συνήθειες, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των ανθρώπων.
Για μία και μοναδική φορά, το
COLORS κάνει αναφορά και στον εαυτό του. Μία από τις ιστορίες αναφέρεται στον Χιλιανό Liú Marino, ένα fan και συλλέκτη του CΟLORS που δεν έχει χάσει ούτε ένα τεύχος μέσα στα 20 χρόνια της κυκλοφορίας του.
Το
COLORS 79 “Collector” επιμελήθηκε ο Γάλλος designer Sam Baron σε συνεργασία με το τμήμα design της FABRICA το οποίο και διευθύνει. Διατίθεται Http://www.staffonline.biz/colors/htm/page.php σε τέσσερις δίγλωσσες εκδόσεις (Αγγλικά και Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Κορεάτικα) www.colorsmagazine.com

Ιούλιος 2018

>