Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν ήταν έφηβοι και είναι μαζί εδώ και δεκαπέντε χρόνια.
Λένε ότι πίσω από έναν μεγάλο άντρα υπάρχει μια μεγάλη γυναίκα. Στην περίπτωση του Raphael Nadal, του Ισπανού τενίστα που κέρδισε την περασμένη Κυριακή το τουρνουά Roland Garros για 13η φορά στην καριέρα του, η γυναίκα αυτή είναι η πρώην συμμαθήτρια της αδερφής του και νυν σύζυγός του, Mery Perelló, που όλοι αποκαλούν με το υποκοριστικό Xisca.
Παρόλο που είναι ένας από τους διασημότερους αθλητές στον κόσμο, ο Nadal κρατάει την προσωπική ζωή του μακριά από τις κάμερες. Οι δυο τους αρραβωνιάστηκαν τον Μάιο του 2018, κατά τη διάρκεια μιας ρομαντικής απόδρασης στη Ρώμη. Ενάμισι χρόνο αργότερα, η ισπανική εφημερίδα El Pais ανακοίνωσε ότι "ο Rafael Nadal, 34, και η Mery Perelló, 32, παντρεύτηκαν". Στη συνέχεια, η Daily Mail αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες, όπως ότι η τελετή έγινε στις 19 Οκτωβρίου, στη La Fortaleza της Μαγιόρκα, αλλά και ότι πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρώην βασιλιά της Ισπανίας, Juan Carlos I.
Η πρώτη γνωριμία
Η γεννημένη στις 7 Ιουλίου 1988 στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, η Maria Francisca Perelló γνώρισε τον Raphael Nadal όταν και οι δύο πήγαιναν στο γυμνάσιο. Ήταν συμμαθήτρια και κολλητή φίλη της αδερφής του, Maria Isabel, με την οποία ο Rafa είχε τρία χρόνια διαφορά. Με τη Maria Isabel είναι ακόμα πολύ φίλες και συνήθως παρακολουθούν μαζί από τις εξέδρες τους αγώνες του Nadal.

Λέγεται ότι η μικρή αδερφή του αθλητή τους είχε γνωρίσει τότε με την κρυφή ελπίδα να γίνουν ζευγάρι. Ωστόσο, η σχέση της με τον διάσημο τενίστα ξεκίνησε πολύ αργότερα, το 2005, όταν βρέθηκαν ξανά σε ένα reunion που οργάνωσε ένας κοινός φίλος. Στο μεταξύ, εκείνη είχε σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο και στο Πανεπιστήμιο των Βαλεαρίδων Νήσων και εργαζόταν για την εταιρεία IMG, που ασχολείται με την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Εκείνος βρισκόταν στο Νο2 της παγκόσμια κατάταξης των αθλητών του τένις.

Από το 2011, η Xisca ξεκίνησε μια καριέρα στην ισπανική ασφαλιστική εταιρεία Mapfre, ενώ από το 2012, είναι επίσης υπεύθυνη για τις δράσεις του Ιδρύματος Raphael Nadal, που προωθεί την εκπαίδευση των παιδιών και την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.
Παρόλο που ο φωτογραφικός φακός έχει συλλάβει σε πολλούς αγώνες την όμορφη Xisca να βρίσκεται στις κερκίδες όπου υποστηρίζει το σύζυγό της και προσεύχεται για τη νίκη του, η αλήθεια είναι ότι προτιμάει να κρατάει μια πιο διακριτική στάση και να μην εμφανίζεται όπου είναι κι εκείνος.

"Έχει ανάγκη το χώρο του κατά τη διάρκεια των αγώνων και η σκέψη ότι πρέπει να είμαι κάπου κοντά για να καλύψω τις ανάγκες του όλη μέρα με κουράζει", δήλωσε σε συνέντευξή της στην Telegraph το 2011. "Με κάνει να νιώθω ότι πνίγομαι. Και τότε θα έπρεπε να ανησυχεί και για μένα. Όχι... Αν τον ακολουθούσα παντού, νομίζω ότι θα υπήρχε ο κίνδυνος να μην τα καταφέρουμε". Είναι δε τόσο αποφασισμένη να μη γίνεται στόχος των παπαράτσι και των κουτσομπολίστικων περιοδικών που δεν έχει λογαριασμό σε κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος ο Raphael Nadal δεν αναφέρεται ποτέ στη γυναίκα του στις συνεντεύξεις του. Έχει όμως μιλήσει για την επιθυμία του να αποκτήσει παιδιά. "Θα ήθελα να κάνω παιδιά, αγαπώ πολύ τα παιδιά και είμαι άνθρωπος της οικογένειας", έχει πει σε τηλεοπτική εμφάνισή του το 2017 για να συμπληρώσει ότι η καριέρα του αυτή τη στιγμή είναι υπερβολικά απαιτητική για να μπορεί να γίνει πατέρας.
Η πρόσφατη 13η νίκη του στο Roland Garros ήταν η πρώτη του ως παντρεμένος και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα έσπευσε να γιορτάσει την επιτυχία του δίνοντας ένα φιλί στη γυναίκα της ζωής του.
