top article

Σε κάθε της εμφάνιση τα φωτογραφικά κλικ απαθανατίζουν κάθε της κίνηση, οι fashion editors αναρωτιούνται για τον σχεδιαστή που επέλεξε να φορέσει και ο λαός την αγαπά ως το καλύτερο πράγμα που συνέβη στην Ιορδανία. Η βασίλισσα Ράνια έχει ζήσει σίγουρα μία ζωή σαν παραμύθι, γιατί από υπάλληλος της Apple κατέληξε να βρίσκεται στο πλευρό του βασιλιά Abdullah ΙΙ.

Βασίλισσα Ράνια | Το τρυφερό μήνυμα για την επέτειο γάμου της με τον βασιλιά Abdullah της Ιορδανίας

Η καθημερινότητά της περιλαμβάνει από συναντήσεις με τη Jill Biden και επισκέψεις σε σχολεία της χώρας, μέχρι φιλανθρωπικά gala και παρουσίες σε κυβερνητικά δείπνα. Η βασίλισσα Ράνια είναι αρκετά οξυδερκής, συμπαθής και όμως υπάρχουν άνθρωποι από την Ιορδανία, οι οποίοι της ασκούν κριτική για τα υπερβολικά έξοδα που κάνει και τα ποσά που ξοδεύει για την εμφάνισή της. 

Αν και η ίδια μεγάλωσε στην πόλη του Κουβέιτ, έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη, κάτι που δεν λαμβάνει θετικής αποδοχής από όλους, που τη βλέπουν ως μία ξένη. Από την άλλη, αυτό που δεν βλέπουν εκείνοι που την απεχθάνονται, είναι πως η ίδια έχει παλέψει πολύ για να υπάρχει ειρήνη ανάμεσα στα δύο κράτη. 

Η "Βασίλισσα με τις τσάντες"

Η κριτική που ασκείται τα τελευταία χρόνια στην 51 ετών βασίλισσα έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο που ντύνεται, τις ακριβές τσάντες που κρατάει και το γενικότερο lifestyle της. Όταν το 25% της χώρας πλήττεται από ανεργία και 1 εκατομμύριο πολίτες ζουν στα όρια της φτώχειας, οι εμφανίσεις της βασίλισσας Ράνιας αποτελούν κόκκινο πανί για εκείνους που της έχουν βγάλει το ψευδώνυμο "η βασίλισσα με τις τσάντες" ή "η Μαρία Αντουνέτα με τα ακριβά ρούχα".  

Ο πόλεμος που δέχεται από τον λαό της Ιορδανίας

Και ενώ ο βασιλιάς Abdullah II είχε δηλώσει πως αντικρίζοντάς τη για πρώτη φορά, δεν μπορούσε να πάρει από πάνω της τα μάτια του, δεν μπορούν να νιώσουν το ίδιο αρκετοί κάτοικοι της Ιορδανίας που εξακολουθούν να βλέπουν τη Ράνια ως ξένη. Μάλιστα, το 2011 36 προσωπικότητες της φυλής των Βεδουΐνων είχαν υπογράψει επιστολή κατηγορώντας τη βασίλισσα Ράνια για διαφθορά, σε αντίθεση με τη συνήθη υποστήριξη που παρέχουν στο στέμμα. Ισχυρίζονταν πως η βασίλισσα δημιούργησε κέντρα δύναμης για προσωπικό όφελος, ευνοώντας τους Παλαιστίνιους, με όλο αυτό να εξηγείται από τον φόβο των φυλών, να μην καταλήξει η Ιορδανία ως ένα κράτος της Παλαιστίνης. 

Η διαμάχη με τον πρίγκιπα Hamza

Τα ίδια συναισθήματα τρέφει ο ετεροθαλής μικρότερος αδερφός του βασιλιά Abdullah ΙΙ, πρίγκιπας Hamza, ο οποίος κανονικά προοριζόταν για τον θρόνο, μέχρι που ο πατέρας του αποφάσισε να ορίσει ως διάδοχό του τον μεγαλύτερο γιο του, ο οποίος προοριζόταν για στρατιωτική καριέρα. "Τα προσωπικά συμφέροντα, τα οικονομικά συμφέροντα, η διαφθορά είναι περισσότερο σημαντικά από τη ζωή, την αξιοπρέπεια και το μέλλον των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν εδώ", είχε δηλώσει ο Hamza, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί από τον Απρίλιο του 2021 σε κατ'οίκον φυλάκιση. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο λόγος που ο πρίγκιπας Hamza είναι φυλακισμένος, είναι επειδή η βασίλισσα Ράνια ήθελε να σιγουρέψει πως επόμενος στον θρόνο θα ήταν ο γιος της και όχι ο αδερφός του Abdullah. 

Φωτο: Splash News / ideal Image

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>