top article

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας την περασμένη Παρασκευή, οι ένορκοι στο δικαστήριο ανάμεσα στον Johnny Depp και την Amber Heard κατέληξαν στην ετυμηγορία τους.

Σταθμίζοντας τα επιχειρήματα των δύο πλευρών, αποφάσισαν ότι οι δύο πρώην σύντροφοι συκοφάντησαν ο ένας τον άλλον. Σύμφωνα με την απόφασή τους, στον ηθοποιό επιδικάζεται αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων και άλλα 5 εκατομμύρια δολάρια παραδειγματική αποζημίωση, δηλαδή αποζημίωση που επιβάλλεται για λόγους παραδειγματισμού ή τιμωρίας. Επίσης, το δικαστήριο επιδίκασε στον Heard 2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση αλλά όχι χρήματα για παραδειγματική αποζημίωση. Θυμίζουμε ότι ο Depp είχε ζητήσει αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων και η Heard 100 εκατομμύρια δολάρια. 

Ο ηθοποιός δεν ήταν παρών στον δικαστήριο όταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία, αντίθετα με την αντίδικό του που ήταν εκεί και την άκουσε κρατώντας το βλέμμα της χαμηλωμένο. Αμέσως μετά, σε δήλωσή της είπε ότι νιώθει "συντετριμμένη". "Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την απογοήτευση που νιώθω σήμερα. Με συγκλονίζει που ολόκληρο αυτό το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη, και επιρροή του πρώην συζύγου μου", είπε. "Επιπλέον, με απογοητεύει ακόμη περισσότερο το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες", συνέχισε. "Είναι μια οπισθοδρόμηση. Επιστρέφει το ρολόι σε μια εποχή που μια γυναίκα ντροπιάζεται και ταπεινώνεται δημόσια επειδή μίλησε. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη." "Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Johnny κατάφεραν να κάνουν τους ενόρκους να αγνοήσουν το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και τα τόσο πειστικά στοιχεία", είπε  "Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση, αλλά λυπάμαι περισσότερα γιατί έχασα το δικαίωμα να πιστεύω ότι ως Αμερικανίδα μπορώ να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

"Πριν από έξι χρόνια, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου και όσων βρίσκονται κοντά μου αλλά και η ζωή ανθρώπων που πίστευαν σε μένα και με στήριζαν άλλαξε για πάντα... Έξι χρόνια μετά, οι ένορκοι μού έδωσαν πίσω τη ζωή μου...", δήλωσε από την πλευρά του ο Johnny Depp. "Πήρα την απόφαση να κυνηγήσω αυτή την υπόθεση μετά από πολλή σκέψη, γνωρίζοντας καλά το ύψος των νομικών δυσκολιών που θα αντιμετώπιζα και το ότι η ζωή μου θα γινόταν αναπόφευκτα δημόσιο θέαμα... Από την αρχή, ο στόχος της προσφυγής ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα... Όφειλα στα παιδιά μου και σε όλους εκείνους που παρέμειναν σταθεροί στην υποστήριξή τους προς εμένα να πω την αλήθεια. Νιώθω ήσυχος γνωρίζοντας ότι επιτέλους το κατάφερα".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Ο Depp και η Heard γνωρίστηκαν το 2009 στα γυρίσματα της ταινίας τους "The Rum Diary" και παντρεύτηκαν από το 2015, ενώ χώρισαν ένα χρόνο αργότερα.

Στην κατάθεσή της, η Heard είπε ότι ο Depp κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, ενώ κατηγόρησε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική βία .

Ο Depp από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι δεν έχει χτυπήσει ποτέ γυναίκα , αρνήθηκε τον ισχυρισμό της για σεξουαλική επίθεση και αποκάλεσε τον εαυτό του θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης από τη Heard, κάτι που η ίδια αρνείται.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>