Όλα όσα απόλαυσαν οι λαμπεροί καλεσμένοι (και σε ποιο εστιατόριο του Λονδίνου μπορεί όποιος θέλει να δοκιμάσει το μενού της 95ης απονομής).
Μετά από μια τόσο μεγάλη νύχτα όπως αυτή των Όσκαρ , είναι πολύ πιθανό να πεινάσει κάποιος. Το είχε άλλωστε προβλέψει η Elen DeGeneres όταν, ως παρουσιάστρια της τελετής το 2014, είχε φροντίσει να παραγγείλει μερικά κουτιά πίτσα για να φάνε οι σταρ.
Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι, αν αντισταθούν μέχρι τέλους χωρίς να λιμοκτονήσουν, οι υποψήφιοι για Όσκαρ και οι απονεμητές της βραδιάς απολαμβάνουν ένα επίσημο δείπνο, το οποίο υπογράφει εδώ και είκοσι εννέα χρόνια ο ίδιος σεφ, ο Wolfgang Puck. Ο αυστριακής καταγωγής μάγειρας, που απεχθάνεται να τον αποκαλούν "διάσημο σεφ", είναι από κάθε άποψη ένας από τους πιο αγαπημένους του Χόλιγουντ, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, μαζί με μια ομάδα 120 συνεργατών, ανέλαβε και φέτος το μενού του πιο σημαντικού afterparty της χρονιάς.
Πάνω από 1500 ηθοποιοί και ηθοποιοί παρακάθησαν στο επίσημο δείπνο των Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων των βασικών υποψηφίων για το αγαλματίδιο: Michelle Yeoh, Cate Blanchett, Tom Cruise, James Cameron, Austin Butler, Ana de Armas και πολλοί άλλοι.
Φέτος, ο Αυστροαμερικανός σεφ και εστιάτορας ανέθεσε στον Βρετανό σεφ Elliott Grover να δημιουργήσει μαζί του το μενού της βραδιάς. Ο Grover είναι ο Executive Chef του CUT στο 45 Park Lane, ένα μοντέρνο εστιατόριο του Λονδίνου, όπου η ποπ κουζίνα σερβίρεται στην πιο πολυτελή εκδοχή. Μάλιστα, το εστιατόριο του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι σερβίρει το ίδιο μενού (στον κατάλογό του αναφέρεται με τον τίτλο "A night at the Oscars"), για να δώσει στους πελάτες του την ευκαιρία να γευτούν τα ίδια πιάτα που έφαγαν οι σταρ. Για όποιον ενδιαφέρεται, θα είναι διαθέσιμο μέχρι την 1η Απριλίου 2023 -περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Το μενού των Oscars 2023
Το απόλυτο αστέρι του μενού είναι η περίφημη "Oscars Chicken Pot Truffle Pie" του Wolfgang Puck , η κοτόπιτα με μαύρη τρούφα που έχει τρελάνει τους αστέρες του Χόλιγουντ και την οποία ο σεφ δεν παραλείπει ποτέ να σερβίρει στα δείπνα Όσκαρ, καθιστώντας την ένα υπέροχο κλασικό (σερβίρεται στο CUT στο 45 Park Lane και κοστίζει 34 λίρες). Το περιοδικό Wine Enthusiast αναφέρει ότι τα ορεκτικά ήταν finger foods, όπως τηγανητό κοτόπουλο με βάφλα καρύδας, μπάρα από τραγανό ρύζι με ταρτάρ ψαριού και σούσι φρούτων. Ο καπνιστός σολομός -απαραίτητος σε κάθε λαμπερό πάρτι - σερβιρίστηκε σε καναπεδάκια σε σχήμα αγαλματιδίων Όσκαρ μαζί με πικάντικο ταρτάρ τόνου σε χωνάκια miso.
Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι απόλαυσαν πιάτα εμπνευσμένα από το street food, όπως χωνάκια μπαμπού γεμάτα με ψάρι, πατατάκια με σάλτσα βοείου κρέατος και γαρίδες με μέλι. Σύμφωνα με το Variety , το μενού των Όσκαρ περιελάμβανε επίσης φιλέτο Wellington και το πολυβραβευμένο Miyazaki Wagyu, καθώς και πέντε διαφορετικούς τύπους ζυμαρικών (ακόμα και Mac & Cheese) και, φυσικά, μια σειρά από επιλογές vegan και χορτοφάγους.
Το επιδόρπιο ήταν ένα "sherry trifle", ένα τυπικό αγγλικό γλυκό που μοιάζει κάπως με το τιραμισού. Οι καλεσμένοι συνόδευσαν τα εδέσματ αυτά με ροζέ σαμπάνια από το Fleur de Miraval, το οινοποιείο που είχαν αγοράσει ο Brad Pitt και η Angelina Jolie το 2008 στη νότια Γαλλία και το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο δικαστικής μάχης στο δικαστήριο μετά το διαζύγιό τους. Η σαμπάνια αυτή κοστίζει περίπου 350 ευρώ το μπουκάλι και τα δύο τελευταία χρόνια έχει αντικαταστήσει το Piper-Heidsieck που ήταν το επίσημο κρασί των Όσκαρ. Σύμφωνα με το Wine Enthusiast, από τα περίπου είκοσι χιλιάδες μπουκάλια που παράγονται κάθε χρόνο από το Chateau Miraval, τα χίλια προορίζονται αποκλειστικά για αυτήν την περίσταση.
Ανάμεσα στα άλλα αλκοολούχα ποτά που σερβιρίστηκαν ήταν επίσης, τα κρασιά του Domaine Clarence Dillon, ενός οινοποιείου του Μπορντό που ανήκει στον πρίγκιπα Ροβέρτο του Λουξεμβούργου, και η τεκίλα Don Julio, που χρησιμοποιείται από τον Charles Joly, επίσημο mixologist των Όσκαρ, από το 2016.




