Η ημερομηνία της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου ορίστηκε τελικά για τις 17-19 Σεπτεμβρίου για την επέτειο της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.
Είναι επίσημο! Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ο πρόεδρος Donald Trump θα φιλοξενηθεί από τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα από την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο του Windsor. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου μετά την επίσκεψη του Ιουνίου 2019 κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του.
Όπως και ο πρόεδρος Macron, ο Donald Trump και η σύζυγός του Melania αναμένεται να μείνουν στα ιδιωτικά διαμερίσματα του Κάστρου του Windsor. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, τα οποία βρίσκονται υπό ανακαίνιση, δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσουν έναν διακεκριμένο καλεσμένο.

Αλλά σε αντίθεση με τους Γάλλους ομολόγους τους, το αμερικανικό ζευγάρι δεν θα τιμηθεί με δημόσια βόλτα με άμαξα στο εμπορικό κέντρο. Αυτή η διαφορετική μεταχείριση φέρεται να οφείλεται σε επιλογές, κυρίως αμερικανικές, σχετικά με την ασφάλεια του προέδρου Trump.
Επίσης, δεν θα υπάρξει ομιλία στο Παλάτι του Ουέστμινστερ για τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, καθώς οι βουλευτές θα αρχίσουν τις διακοπές τους την ημέρα της άφιξής του. Και δεδομένης της αντιδραστικής φύσης του 47ου προέδρου, ορισμένοι αξιωματούχοι φαίνεται να ελπίζουν ότι δεν θα εκλάβει αυτή την ατυχή σύμπτωση των χρονοδιαγραμμάτων ως προσωπική προσβολή.

Από την άλλη, o Donald Trump θα είναι παρών στην τρίτη επέτειο της κηδείας της Ελισάβετ.

Είναι εύλογο ότι θα αποτίσει φόρο τιμής σε αυτή τη βασίλισσα για την οποία ο πρόεδρος δεν έχει κρύψει ποτέ τον θαυμασμό του.