Το παρών στην ίδια εκδήλωση έδωσε και η Anna Wintour.
Η royal περιοδεία του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού φαίνεται ότι περιλαμβάνει και μερικές στιγμές προσωπικού χρόνου του καθενός. Κάπως έτσι, μετά τη συνάντησή τους με τον Donald και τη Melania Trump, ο Βρετανός μονάρχης και η σύζυγος του αποφάσισαν να εξερευνήσουν τη Νέα Υόρκη, επισκεπτόμενοι τοπόσημα που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους.
Η βασίλισσα Καμίλα έδωσε το παρών σε εκδήλωση μαζί με διακεκριμένους συγγραφείς και αναγνώστες στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, με σκοπό να γιορτάσει την κοινή αγάπη των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου για τη λογοτεχνία, καθώς και το φιλανθρωπικό της ίδρυμα, "The Queen's Reading Room".
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς γυναίκες, οι οποίες εκτός από την αγάπη τους για τη λογοτεχνία, μοιράζονται μία ακόμα αδυναμία: εκείνη στη μόδα. Ο λόγος για τη Sarah Jessica Parker και την Anna Wintour.
Μαζί με τον επικεφαλής βιβλιοθηκονόμο Brian Bannon, η Καμίλα και η Sarah Jessica παρατήρησαν από κοντά μια σειρά από αντικείμενα της συλλογής της βιβλιοθήκης που τιμούν την 250ή επέτειο της χώρας, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου από την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Parker, γνωστή για την υποστήριξή της στη λογοτεχνία και τη λογοτεχνική κοινότητα της Νέας Υόρκης, επαίνεσε τη βασίλισσα για το έργο της με το φιλανθρωπικό ίδρυμα που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. "Φαίνεται να αγαπάει το διάβασμα όσο και εμείς οι αναγνώστες", ανέφερε χαρακτηριστικά, φορώντας ένα ανοιχτό ροζ παλτό πάνω από ένα λευκό φόρεμα με πουά.
Για την Anna Wintour, που φορούσε ένα γκρι καρό σακάκι σε συνδυασμό με μία φούστα μέχρι το γόνατο, ο αμυδρός φωτισμός μέσα στη βιβλιοθήκη δεν ήταν αντίπαλος για τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά ηλίου της, διατηρώντας το look που την καθιέρωσε και στη συνάντηση με τη σύζυγο του βασιλιά Καρόλου.
