Πολυβραβευμένη ηθοποιός και αδιαμφισβήτητο fashion icon, η πανέμορφη Μαριόν Κοτιγιάρ γίνεται για άλλη μια φορά μούσα του οίκου κοσμημάτων Chopard, ενισχύοντας τη λάμψη των διαμαντιών με τη μαγεία μιας πραγματικής σταρ.


Δεν ξέρω αν είναι επειδή την πρωτογνωρίσαμε με τη συγκλονιστική ερμηνεία της ως Έντιθ Πιαφ, αλλά η Μαριόν Κοτιγιάρ διαθέτει ένα μοναδικό εκτόπισμα, μια ρετρό αύρα και μια αριστοκρατική γοητεία που σε μαγνητίζει. Είναι από αυτές τις παρουσίες που σε προ(σ)καλούν να τις προσέξεις χωρίς όμως η ίδια να το επιδιώκει. Είναι από τις γυναίκες που δεν περνούν απαρατήρητες, χωρίς όμως να απειλούν, ακριβώς επειδή τίποτα επάνω της δεν είναι επιτηδευμένο και φτιαχτό.

Κόρη της κωμικού Νισέμα Τεγιό και του ηθοποιού και βραβευμένου σκηνοθέτη Ζαν Κλοντ Κοτιγιάρ, η “Αντζελίνα Τζολί της Γαλλίας” όπως συχνά την αποκαλούν, μεγάλωσε με τους δίδυμους αδελφούς της, Κουεντίν και Γκιγιόμ, σε ένα προάστιο του Παρισιού σε ένα καλλιτεχνικό, μποέμ περιβάλλον, όπου τα παιδιά μπορούσαν να ζωγραφίζουν ελεύθερα στους τοίχους του σπιτιού. Ήταν, ωστόσο, ένα πολύ ντροπαλό, μελαγχολικό, μοναχικό και με υπαρξιακές ανησυχίες παιδί, που «εκτέθηκε» από πολύ νωρίς στη θεατρική σκηνή, σε ένα από τα έργα του πατέρα της. Ύστερα από έκτακτες συμμετοχές σε πολλές τηλεοπτικές σειρές κι άλλες τόσες θεατρικές παραστάσεις, η καριέρα της ουσιαστικά ξεκινάει με έναν μικρό, αλλά αξιοπρόσεκτο ρόλο στην ταινία Tαξί του Λικ Μπεσόν, το 1998. Η επιτυχία της ταινίας κερδίζει δύο sequel στα επόμενα πέντε χρόνια και το όνομα Κοτιγιάρ αρχίζει να γίνεται γνωστό στη Γαλλία. Ύστερα, όμως, από μια μεγάλη περίοδο αδράνειας, η Μαριόν απογοητεύεται κι αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα λέγοντας στον ατζέντη της ότι έχει “τόσα πράγματα να κάνει από το να περιμένει πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο”. Εκείνος δεν την εμποδίζει, με την προϋπόθεση να πάει σε ένα τελευταίο κάστινγκ που έχει ήδη κανονίσει και είναι σίγουρος πως θα την ενδιαφέρει. Ο ατζέντης της χτύπησε φλέβα: επρόκειτο για ένα κάστινγκ του Τιμ Μπάρτον, αδυναμία της από μικρή, για την ταινία Big Fish, που θα αποτελέσει στη συνέχεια και το πιο δυνατό σημείο του βιογραφικού της και θα τη κάνει γνωστή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙ

Ιούλιος 2018

>