top article

H Ευγενία Σαμαρά δε βρέθηκε καθόλου τυχαία στην τηλεόραση και στο θέατρο. Το όνειρό της από μικρή ήταν να γίνει ηθοποιός και δεν υπήρχε περίπτωση να μην το πραγματοποιήσει. Με αργά και σταθερά βήματα το κατάφερε και τώρα ομολογεί ότι μόλις μπήκε στην καλύτερή της φάση. Αυτή τη σεζόν θα πρωταγωνιστήσει σε καθημερινή σειρά του Σκάι αλλά και στην παράσταση Οι μάγισσες της Σμύρνης, που θα δούμε τον Οκτώβριο στο Παλλάς. Στο κατώφλι μιας γεμάτης νέες προκλήσεις σεζόν, απαντάει για τη Madame Figaro στις ερωτήσεις που όλοι θέλουν να της κάνουν.

Τι πρέπει να ξέρουμε για σένα;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί σπούδασα γεωπονία και θέατρο. Κατάλαβα από μικρή ότι θέλω να ασχοληθώ με την υποκριτική, αλλά, επειδή πέρασα στο πανεπιστήμιο, αποφάσισα να τα κάνω και τα δύο παράλληλα. Στα 25 μου ήρθα στην Αθήνα με αφορμή τη σειρά Η εκδρομή και έμεινα εδώ.

Τι σχέση έχεις με την εικόνα σου;

Νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Σίγουρα αυτό έχει να κάνει με την ψυχολογία μου και αλλάζει κατά περιόδους λίγο, όμως είμαι ευχαριστημένη με την εικόνα μου.

Και με το χρόνο πώς τα πας;

Πολύ καλά, νιώθω ότι, μπαίνοντας στα 30, διανύω την πρώτη τόσο ωραία δεκαετία της ζωής μου. Ξέρω τι θέλω, ποια είμαι, τι μου συμβαίνει. Δεν ξέρω αν θα κάνω αισθητικές επεμβάσεις μεγαλώνοντας, αλλά προς το παρόν δε σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι ως ηθοποιός, αν "πειράξω" το πρόσωπό μου, θα χάσω το βασικό μου εργαλείο. Φαντάζεσαι έναν ηθοποιό που δεν μπορεί να καθρεφτίσει τα συναισθήματά του στο πρόσωπό του;

Θεωρείς ότι οι γυναίκες καταπιέζονται από τα πρότυπα που κυριαρχούν κυρίως στα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την εικόνα;

Τα πρότυπα έρχονται και παρέρχονται, αλλά δυστυχώς πολλές φορές μας βάζουν στη διαδικασία να τα ακολουθούμε. Όλα όμως ξεκινούν από την παιδεία. Πρέπει να μάθουμε να νιώθουμε άνετα μ’ αυτό που είμαστε, να το υποστηρίζουμε. Αν δουλέψεις το "από μέσα", είναι βέβαιο ότι θα νιώθεις καλά και με το "έξω". Μάλλον πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τι μας έχει επιβληθεί, τι είναι όντως δική μας επιλογή και τι όχι.

Πιστεύεις ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί διαφορετικά πρότυπα;

Νομίζω πως έτσι κι αλλιώς οι προσλαμβάνουσες που έχουμε είναι από το εξωτερικό. Τώρα πια βλέπουμε ένα μοντέλο που κάνει σημαντική καριέρα ενώ δεν έχει τέλειες αναλογίες ή ένα εξώφυλλο με μια γυναίκα που δε μοιάζει με πορσελάνινη κούκλα. Φυσικά αυτό ενέχει και τον κίνδυνο να περάσουμε στο άλλο άκρο. Η υγεία ενός παχύσαρκου ανθρώπου κινδυνεύει το ίδιο μ’ αυτήν ενός αποστεωμένου. Νομίζω πως πρέπει όλοι να δώσουμε λίγο βάρος στο τι είναι υγιές κι αυτό να γίνει το πρότυπό μας.

Έχεις μια πολύ δυνατή παρουσία στα social media. To Instagram βοηθάει τη δουλειά σου ή η δουλειά σου το Instagram;

Μάλλον συμβαίνουν και τα δύο. Πολύς κόσμος με ακολουθεί επειδή έχει δει τις δουλειές μου, αλλά αρκετός επίσης με έχει γνωρίσει μέσα από το Instagram. Μου αρέσει όλο αυτό, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να έχει και κάποιο όριο.

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη στη Madame Figaro Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί.

Ιούλιος 2018

>