top article

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος και ο Αναστάσης Ροϊλός είναι ένα από τα πολλά καλά που έφεραν στην τηλεοπτική πραγματικότητα οι Άγριες μέλισσες, η νέα εξαιρετική δραματική σειρά του ΑΝΤ1. Αν και διαφορετικοί χαρακτήρες, όπως στο σίριαλ, έτσι και στη ζωή είναι και οι δύο προοδευτικοί. Δεν πιστεύουν απλά σε ένα καλύτερο μέλλον, αλλά θέτουν και τις βάσεις. Ο Δημήτρης, εκτός από Λάμπρος Σεβαστός στις Άγριες μέλισσες, αυτή τη θεατρική σεζόν υποδύεται τον Αλέξανδρο Ωνάση στην παράσταση του Σταμάτη Φασουλή Ωνάσης – Τα θέλω όλα. Ο Αναστάσης πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε μία έρευνα που έκανε γύρω από το ιαπωνικό θέατρο και πλέον έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον Νικηφόρο Σεβαστό. Σε αντίθεση με τα οικογενειακά τους στο σίριαλ, αυτά που τους ενώνουν στη φιλοσοφία ζωής είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.

Άγριες μέλισσες. Γιατί δόθηκε αυτός ο τίτλος στη σειρά και ποιες είναι οι "άγριες μέλισσες" στη σημερινή κοινωνία;

ΑΝ.Ρ.: Θα δώσω μια δική μου ερμηνεία: Όσοι έχουν παρακολουθήσει τη σειρά ίσως να έχουν προσέξει ομοιότητες που παρουσιάζουν τα κορίτσια Σταμίρη με άγριες μέλισσες. Θα σε τσιμπήσουν μόνο αν τις ενοχλήσεις και μάλιστα, αν επιτεθείς στην κυψέλη, θα αμυνθούν όλες μαζί. Ακόμη και το ότι η μέλισσα, σε αντίθεση, π.χ., με τη σφήκα, μπορεί να τσιμπήσει μία μόνο φορά και πεθαίνει έπειτα πιστεύω ότι έχει το συσχετισμό του. Αυτόν το θάνατο τον βλέπω σαν το χάσιμο της αθωότητας.

Δ.ΓΚ.: Θεωρώ ότι είναι ένας τίτλος ο οποίος πατάει σε κάποια ελληνικά στοιχεία, ελληνικές αρχετυπικές θεματικές, όπως η οικογένεια, η εξουσία, η θέση της γυναίκας. Πράγματα που ακόμα τα βλέπουμε στην επαρχία όταν πηγαίνουμε ή τα έχουμε ως ανάμνηση εμείς. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μια "άγρια μέλισσα" μέσα τους – κάποια στιγμή μπορεί να τσιμπήσει όταν νιώσει ότι καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Ποια κοινά χαρακτηριστικά έχετε με τους ρόλους σας;

ΑΝ.Ρ.: Τον Νικηφόρο τον αγαπώ και τον καταλαβαίνω. Υπάρχει μια ανταλλαγή μεταξύ μας. Εγώ του δανείζω δικές μου ιδέες και εκμεταλλεύομαι ό,τι δικό μου μπορεί να ταιριάζει στη συμπεριφορά του. Αντίστοιχα, κρατάω για μένα πράγματα που μου αρέσουν σε αυτόν και ζω τις σχέσεις με τις οποίες τον παρέλαβα αλλά και εκείνες που δημιουργεί από επεισόδιο σε επεισόδιο.

Δ.ΓΚ.: Το πιο βασικό στοιχείο είναι ότι, αν είχα δικαίωμα επιλογής ονόματος, θα ήθελα να με λένε "Λάμπρο". Είναι από τα αγαπημένα μου ονόματα. Και αν θα έκανα ένα δεύτερο επάγγελμα, θα μπορούσα σίγουρα να είμαι δάσκαλος. Όσον αφορά τον Αλέξανδρο Ωνάση στο θέατρο, πέρα από τη φυσιογνωμική ομοιότητα, αγαπάω κι εγώ πολύ την ταχύτητα και μου αρέσουν πάρα πολύ τα ύψη.

Δημήτρης Γκοτσόπουλος & Αναστάσης Ροϊλός στη Madame Figaro

Τι είναι αυτό που δεν αντέχετε στους ανθρώπους της γενιάς σας;

ΑΝ.Ρ.: Νιώθω ότι έχουμε χάσει την ουσιαστική επαφή μεταξύ μας λόγω των κινητών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κι ενώ αυτή η τεχνολογία είναι εξαιρετικά χρήσιμη, παράλληλα δημιουργεί προβλήματα που πρέπει να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε. Μου φαίνεται αδιανόητο το ότι, ενώ έχουμε το Ίντερνετ πρακτικά στο χέρι μας όλη μέρα, η πλειονότητα δεν γκουγκλάρει κάτι πριν μιλήσει, έστω πριν γράψει. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ορθογραφικά λάθη ή να μην ξέρουμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά μια λόγια έκφραση με τόσα λεξικά και άρθρα online.

Δ.ΓΚ.: Δε μου αρέσει στη γενιά μου να βλέπω την έπαρση και τους συνομηλίκους μου να πουλάνε κάτι περισσότερο από αυτό που είναι. Όσοι άνθρωποι αξίζουν δε μιλάνε για τον εαυτό τους ή δε διαφημίζονται. Αφήνουν τους άλλους να μιλάνε γι’ αυτούς. Δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους να ασχολούνται ως επί το πλείστον με το να δείξουν πόσο καλά περνάνε.

 

Ελληνική οικογένεια. Ποιες σκέψεις σάς έρχονται στο μυαλό;

ΑΝ.Ρ.: Ένα όνομα: Ματθαίος Γιωσαφάτ.

Δ.ΓΚ.: Πιστεύω ότι ελληνική οικογένεια είναι οι ρίζες ενός ανθρώπου και, όταν επιστρέφεις σε αυτές, γίνεσαι όλο και πιο δυνατός.

 

Στην εποχή των social media μπορεί να βρει κανείς τον έρωτα;

ΑΝ.Ρ.: Ο έρωτας υπάρχει έξω από τα social media. Δεν υπάρχουν media στον έρωτα, ούτε μέσα ούτε ενδιάμεσα. Ούτε κοινωνικός είναι ο έρωτας, είναι βαθιά προσωπικός. Ο έρωτας είναι βλέμματα, μυρωδιές, αγγίγματα. Το social τι σου δίνει; Έναν κατάλογο τηλεμάρκετινγκ που άλλο παραγγέλνεις κι άλλο σου έρχεται. Ένα πρόσωπο από την "καλή γωνία" και με φίλτρα, ενώ εσύ θέλεις να ερωτευτείς την "κακή γωνία" και το αφιλτράριστο.

Δ.ΓΚ.: Τα πάντα είναι έρωτας και παντού υπάρχει. Ας περιορίσουμε όμως τα social media περισσότερο στα επαγγελματικά και γενικότερα σε ό,τι μας βοηθάει να εξελιχθούμε και να διαφημίσουμε τη δουλειά μας.

Ολόκληρη η συνέντευξη των Δημήτρη Γκοτσόπουλο & Αναστάση Ροϊλό στη Madame Figaro Νοεμβρίου

φωτογραφίες: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ (THIS IS NOT ANOTHER AGENCY)

Ιούλιος 2018

>