top article

Συνδυάζοντας την αγάπη τους για την αρχιτεκτονική με το πάθος τους για το interior design, οι αρχιτέκτονες Δανάη Αθανασοπούλου και Γιώργος Μπουσές (ARCHstudio με έδρα τη Χίο) προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη σειρά design αντικειμένων από τσιμέντο με ανάγλυφα γεωμετρικά μοτίβα που θα γίνει το νέο σου it απόκτημα.

Η νέα σειρά CONTIVO Design αποτελείται από χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι ή το γραφείο, τα οποία όμως προχωρούν ταυτόχρονα σε ένα design statement και αναβαθμίζουν το χώρο που τα φιλοξενεί. Με έμπνευση από την παραδοσιακή τέχνη και αρχιτεκτονική και τα γεωμετρικά μοτίβα που συναντά κανείς σε αυτή, όπως τα μοναδικά "ξυστά” στις προσόψεις των κατοικιών στο Πυργί της Χίου, τα αντικείμενα της συλλογής αυτής δένουν το χθες με το σήμερα με τον πιο creative τρόπο. Τα μοναδιαία στοιχεία εντοπίζονται, καταγράφονται και επαναπροσδιορίζονται σε ελεύθερη σύνθεση ή σε επάλληλες ζώνες, αλλά πάντα με τον χαρακτήρα του ανάγλυφου μοτίβου σε τσιμέντο.

CONTIVO Design: Η νέα σειρά handmade αντικειμένων από τσιμέντο που θα λατρέψεις

Ο στόχος των δημιουργών είναι τα αντικείμενά CONTIVO design να έχουν μία διαλεκτική σχέση με την παράδοση, αλλά με αφαιρετική, σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση. Τα πρώτα αντικείμενα που σχεδίασαν και κατασκεύασαν στο studio ήταν τα ανάγλυφα σουβέρ σε 6 διαφορετικά σχέδια και 6 χρώματα (γκρι, λευκό, μαύρο, λουλακί, ώχρα, τερακότα, όλα φυσικά δομικά χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν και στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική).

CONTIVO Design: Η νέα σειρά handmade αντικειμένων από τσιμέντο που θα λατρέψεις

contivo

Η συνεργασία με το Μουσείο Μαστίχας και με το ευρύτερο δίκτυο μουσείων του ΠΙΟΠ τους έδωσε την ώθηση να συνεχίσουν. Έτσι δημιούργησαν τον ξύλινο δίσκο με την εξάδα σουβέρ, ένα αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιείται σαν δίσκος σερβιρίσματος, σαν πυρίμαχη επιφάνεια, ενώ τα σουβέρ αποσπώνται εύκολα, καθώς η κάτω επιφάνεια του δίσκου έχει 6 κυκλικές οπές και μπορούν να χρησιμοποιούνται χωριστά. Ακολούθησε ο κύβος με δρύινη βάση και ανάγλυφο σχέδιο στο χείλος.

Η σειρά που λατρέψαμε ιδιαίτερα είναι τα ξεχωριστά κοσμήματα με ανάγλυφα μοναδιαία στοιχεία από τσιμέντο και βάσεις από ανοξείδωτο ατσάλι. Δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και κρεμαστά με γεωμετρικά μοτίβα θα διαφοροποιήσουν με τον πιο τέλειο τρόπο τα καθημερινά μας outfits. 

CONTIVO Design: Η νέα σειρά handmade αντικειμένων από τσιμέντο που θα λατρέψεις

CONTIVO design

CONTIVO design

contivo design

CONTIVO Design: Η νέα σειρά handmade αντικειμένων από τσιμέντο που θα λατρέψεις

Το 2018 συμμετείχαν στην έκθεση Good Ντιζάιν Exhibition με νέα αντικείμενα, τις ανάγλυφες πιατέλες, οι οποίες διατίθενται σε δύο μεγέθη, η μικρή με ανάγλυφο το εσωτερικό της τμήμα και η μεγάλη με ανάγλυφο χείλος, με γεωμετρικά μοτίβα εμπνευσμένα από αυτά των "ξυστών", σε ελεύθερη σύνθεση.

Οι πιατέλες διατίθενται στα έξι χαρακτηριστικά χρώματα της σειράς και μπορούν να λειτουργούν ως σετ, καθώς εφαρμόζουν η μία μέσα στην άλλη και δημιουργούν ένα ενδιαφέρον ενιαίο ανάγλυφο σχέδιο, ή χωριστά, καθώς διατηρούν το χρηστικό τους χαρακτήρα και προσδίδουν μία μίνιμαλ πινελιά σε κάθε εσωτερικό χώρο.

CONTIVO Design: Η νέα σειρά handmade αντικειμένων από τσιμέντο που θα λατρέψεις

contivo design

CONTIVO design

Μέχρι στιγμής, τα αντικείμενά CONTIVO design είναι διαθέσιμα στα πωλητήρια του δικτύου Μουσείων του ΠΙΟΠ, καθώς επίσης και στο πωλητήριο του Κ.Π.Ι.Σ.Ν και σε επιλεγμένα καταστήματα. Το τελευταίο διάστημα, η Δανάη και ο Γιώργος ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την δημιουργία της νέας τους συλλογής για το 2019, που περιλαμβάνει μία νέα σειρά κοσμημάτων, με ιδιαιτερότητα τα διάτρητα στοιχεία από τσιμέντο, νέα αντικείμενα με διαφορετικές τεχνικές, καθώς επίσης και το 3d wall tile, που ανασυνθέτει ένα αγαπημένο μοτίβο CONTIVO, το windmill, αλλά με σύγχρονη αισθητική προσέγγιση και πολλούς μορφολογικούς συνδυασμούς κατά την εφαρμογή.

Ακολούθησε τους Contivo Design στο Facebook και το Instagram. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ιούλιος 2018

>