Δημιουργός και σχεδιαστής του brand Maurizio Galante, μέλος του Chambre de la Ηaute Couture.

ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ;
Η τριγωνική κάτοψη του διαμερίσματος, το
Haussmann ύφος και η στρατηγική του θέση. Το κτίριο βρίσκεται στη συμβολή τριών οδών, που για έναν Ρωμαίο σαν κι εμένα συμβολίζουν την ταυτότητα του Παρισιού: ο δρόμος Saint-Augustin, η οδός d’Antin και η λεωφόρος L’Opera. Συνολικά είναι 150 τ.μ. και αποτελείται από τρία δωμάτια, μικρά αλλά γεμάτα ζεστασιά. Στο γραφείο μου, που είναι βαμμένο στο κόκκινο των κοραλλιών, δεν μπαίνει ποτέ κανείς. Το κόκκινο λειτουργεί στο χώρο όπως ακριβώς και το λευκό χρώμα: όταν απλώνεται παντού στο δωμάτιο είναι σαν να μην υπάρχει. Είναι φωτεινό και λαμπερό, ένα ζεστό και χαλαρωτικό χρώμα, που πλέον δεν το παρατηρούμε, είναι αόρατο. Τα έπιπλα τα έχω σχεδιάσει ο ίδιος: το γραφείο Undici, η καρέκλα Nueva, η πολυθρόνα-μπουκέτο με τις ρόδες, η καρέκλα κρίνος, όλα αυτά δημιουργούν μια μπαρόκ ατμόσφαιρα που ενισχύει τη φαντασία μου.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ;
Ο χώρος δεν είναι
μεγάλος, αλλά είναι αρκετός για να φιλοξενεί τις επαφές με τους συνεργάτες και τους πελάτες μου. Φτάνοντας το πρωί διαβάζω τη Le Monde και τη Herald Tribune και ακούω στο ραδιόφωνο France Info. Σ’ αυτό το χώρο εργάζομαι επίσης ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Mudam, του εμπορικού χώρου του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Λουξεμβούργου. Στις πέντε το απόγευμα είναι ώρα για τσάι. Προτιμώ πάντα ένα μαύρο τσάι με καπνιστή γεύση, που συνοδεύω με γλυκά μελιού και σοκολάτες από το Hevin.

ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΙΖΕΣΤΕ;
Το ροζ πουφ σε σχήμα
φλαμίνγκο, την αγαπημένη μου έκδοση της Θείας Κωμωδίας του Δάντη, την οποία διαβάζω ανελλιπώς, τα σενάρια του Mικελάντζελο Αντονιόνι και μία φωτογραφία της Mόνικα Βίτι στην Έκλειψη, το πιο όμορφο πρόσωπο που έχω δει ποτέ μου. Πάνω στο γραφείο μου έχω να manga που δεν αποχωρίζομαι ποτέ, μία μινιατούρα της Μάγια της Μέλισσας, έναν κάκτο από τη Νότιο Αφρική και μία πασχαλίτσα, η οποία δεν έχει κάποια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, απλώς μου την έδωσαν στα McDonald’s παραγγέλνοντας ένα cheeseburger.

Ιούλιος 2018

>