top article

Με τις θερμοκρασίες να παραμένουν χαμηλές, είμαστε περισσότερο διατεθειμένοι να μείνουμε σπίτι παρά να βγούμε για δείπνο στο αγαπημένο μας εστιατόριο. Πριν προλάβεις να σκεφτείς ότι δεν έχεις τόσο δεινές ικανότητες πάνω στη μαγειρική, έχουμε τη λύση για ένα εντυπωσιακό και εύκολο δείπνο για να κάνεις σήμερα κιόλας.

Είτε θέλεις να περιποιηθείς λίγο παραπάνω τον εαυτό σου είτε να καλέσεις μερικούς φίλους για φαγητό, αυτό το απλό μενού τριών πιάτων εγγυάται να εντυπωσιάσει με την ελάχιστη προσπάθεια. Το καλύτερο μάλιστα είναι ότι οι συνταγές βασίζονται σε υλικά που οι περισσότεροι έχουμε ήδη στην κουζίνα μας. Να, λοιπόν, πώς θα οργανώσεις το τέλειο δείπνο, ακόμα κι αν η κουζίνα δεν είναι το αγαπημένο σου μέρος στο σπίτι.

Σαλάτα για αρχή

Ένα εντυπωσιακό και εύκολο δείπνο για να κάνεις σήμερα

 

Σαλάτα kale με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Υλικά

2 ματσάκια kale ψιλοκομμένο

2 γκρέιπφρουτ, ξεφλουδισμένα και ξεχωρισμένα σε φέτες

2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και ξεχωρισμένα σε φέτες

1 ρόδι καθαρισμένο

1/4 φλιτζάνι σπόρους κολοκύθας, φρυγανισμένους

3 1/2 κουταλιές κόκκινο ξίδι

10 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Συνδυάζεις όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύεις. Περιχύνεις με το dressing και ανακατεύεις καλά.

 

Ένα κυρίως πιάτο για τη μέση

dinner

 

Πίτα του βοσκού

Υλικά

1 φλιτζάνι μαγειρεμένα φασολάκια ψιλοκομμένα

1-1 / 2 φλιτζάνι σάλτσα

450 γρ. ψιλοκομμένη γαλοπούλα (ή κοτόπουλο)

450 – 550 γρ. πουρέ πατάτας

1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο τσένταρ

Συστατικά που έχουν απομείνει και θέλεις να συμπεριλάβεις (προαιρετικά) στην πίτα σου:

γέμιση ή σάλτσα

καλαμπόκι

κρεμμύδια

λαχανάκια Βρυξελλών

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις τα πράσινα φασόλια, τη γαλοπούλα και τη σάλτσα (και τυχόν πρόσθετα περισσεύματα που σου αρέσουν). Βάζεις το μείγμα σε ένα ταψί και ολοκληρώνεις με τον πουρέ πατάτας. Σκεπάζεις  με αλουμινόχαρτο και ψήνεις στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζεις με τυρί και ψήνεις για 3 ακόμα λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Γλυκό σε 5 λεπτά

dinner

 

Μους σοκολάτας

Υλικά

300ml κρέμα γάλακτος

140 γρ. μαύρη σοκολάτα  καλής ποιότητας

Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με 100 ml κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάς την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Μόλις το μείγμα της σοκολάτας λιώσει και κρυώσει ανακατεύεις με την κρέμα και τις σταγόνες βανίλιας χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός.  Μοιράζεις σε 4 μπολ και τα αφήνεις στο ψυγείο να παγώσουν μέχρι να σερβίρεις.

Ιούλιος 2018

>