top article

Όπως αποκαλύπτεται σε μελέτη στο Journal of Academy of Nutrition and Dietetics , οι άνθρωποι υποτιμούν την ποσότητα του αλείμματος που χρησιμοποιούν κατά 43%.

"Η συνιστώμενη ποσότητα μερίδας είναι τα 7 γρ., όσο δηλαδή 1 κουταλάκι του γλυκού" εξηγεί η Κλειώ Δημητριάδου, κλινικός διαιτολόγοςδιατροφολόγος Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, MSc στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΚΕΚ) (coachmydiet.wordpress.com).

Μαρμελάδα φράουλα

100 θερμίδες Λιπαρά/κορεσμένα λιπαρά: 0/0 γρ. Νάτριο: 0 mg Υδατάνθρακες: 26 γρ. Φυτικές ίνες: 4 γρ. Σάκχαρα: 18 γρ.  Πρωτεΐνη: 0 γρ.

Βούτυρο αμυγδάλου ανάλατο

190 θερμίδες Λιπαρά/κορεσμένα λιπαρά: 16/1,5 γρ. Νάτριο: 0 mg Υδατάνθρακες: 6 γρ. Φυτικές ίνες: 4 γρ. Σάκχαρα: 2 γρ. Πρωτεΐνη: 7 γρ.

Αλατισμένο βούτυρο

204 θερμίδες Λιπαρά/κορεσμένα λιπαρά: 23/14,6 γρ. Νάτριο: 164 mg Υδατάνθρακες: 0 γρ. Φυτικές ίνες: 0 γρ. Σάκχαρα: 0 γρ. Πρωτεΐνη: 2 γρ.

 Τυρί cottage με λίγα λιπαρά

41 θερμίδες Λιπαρά/κορεσμένα λιπαρά: 1,1/0,7 γρ. Νάτριο: 183 mg Υδατάνθρακες: 2,7 γρ. Φυτικές ίνες: 0 γρ. Σάκχαρα: 1,8 γρ. Πρωτεΐνη: 5,5 γρ.

Φυσικό φιστικοβούτυρο ανάλατο

190 θερμίδες Λιπαρά/κορεσμένα λιπαρά: 16/2 γρ. Νάτριο: 0 mg Υδατάνθρακες: 7 γρ. Φυτικές ίνες: 3 γρ. Σάκχαρα: 1 γρ. Πρωτεΐνη: 8 γρ.

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr

Tags

SHAPE.GR

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Γαστρονομία Δευτέρα 05.03.2018

Fusing Asia

Το ανανεωμένο Hama2.0 υποδέχεται τον ανατρεπτικό σεφ Alsi Sinanaj στην κουζίνα του και ορίζει εκ νέου την έννοια του fusion.

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>