top article

Στην επανάσταση των κοκτέιλ τα τελευταία χρόνια πολλά κλασικά μείγματα ξεθάφτηκαν, ανακαινίστηκαν και προσαρμόστηκαν στους σύγχρονους ουρανίσκους. Κάποια από αυτά έχουν γίνει ήδη εξίσου κοινότοπα με το τζιν με τόνικ.

Το Bijou δεν είναι ένα από αυτά. Και είναι κρίμα γιατί το κοκτέιλ αυτό σε ταξιδεύει γευστικά: χαρίζει με την πρώτη μια λαμπρή γλυκύτητα, που γρήγορα εγκαταλείπει τη θέση της σε μια βελούδινη και απίστευτα περίπλοκη βοτανική γεύση, ενώ η επίγευση έρχεται με πικρές νότες.

Η συνταγή του 19ου αιώνα προέβλεπε ίσες ποσότητες γλυκού vermouth (η αρχική γλυκύτητα), Chartreuse (η βοτανική γεύση) και gin (οι πικρές νότες). Το κοκτέιλ ολοκληρώνουν μερικές σταγόνες μπίτερ πορτοκαλιού και φλούδα λεμονιού. Η Chartreuse είναι ένα πράσινο ποτό με υψηλούς οινοπνευματικούς βαθμούς, που παρασκευάζουν επί αιώνες από 130 διαφορετικά βότανα, φυτά και λουλούδια οι Γάλλοι μοναχοί της ομώνυμης μονής.

Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr

Tags

ASKMEN.GR

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

>