Mία συνταγή για γλυκό που υπογράφει το διάσημο ζαχαροπλαστικό δίδυμο της Γαλλίας, Ηugues Pouget και Sylvain Blanc.

Υλικά για 6 άτομα

Ένα μπριός ● 1 κιλό φρέσκα σύκα ● 200 γραμ. αμύγδαλα νωπά ψιλοκομμένα ● 50 γραμ. βούτυρο ● 70 γραμ. καστανή ζάχαρη ● 30 γραμ. σιρόπι αμύγδαλου ● 30 γραμ. φιστίκια

Εκτέλεση

Ψήνουμε σε τοστιέρα τις φέτες του μπριός και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και 50 γραμ. καστανή ζάχαρη και καραμελώνουμε το μπριός. Κόβουμε τα μισά σύκα στα τέσσερα και τα περνάμε κι αυτά από το τηγάνι. Ξεφλουδίζουμε τα υπόλοιπα σύκα και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με λίγο νερό. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χτυπημένα σύκα και με το σιρόπι αμυγδάλου. Μοιράζουμε τον πουρέ σύκου στα πιάτα, προσθέτουμε 3 κομμάτια μπριός, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και καραμελωμένα φιστίκια και σερβίρουμε με οδοντογλυφίδες.

Τip: To Hugo & Victor προτείνει: Απόλαυσέ το χλιαρό και συνόδευσε με ένα ποτήρι παγωμένο αφρώδες κρασί.

Ιούλιος 2018

>