top article

Kάθε restaurateur πρέπει να επισκεφθεί το Tickets, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Το φημισμένο tapas bar του Albert Adrià στη Βαρκελώνη δεν διδάσκει μόνο μαθήματα κουζίνας αλλά αποτελεί παράλληλα ένα παράδειγμα για το πώς η υψηλή γαστρονομία μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε ένα κερδοφόρο επαγγελματικό μοντέλο. 

Μοιάζει δύσκολο να το κατανοήσεις αν βρίσκεσαι εκτός του συγκεκριμένου χώρου αλλά οφείλεις να έχεις υπόψιν κάτι πάρα πολύ βασικό: Οι διασημότερες κουζίνες του πλανήτη έχουν να αντιμετωπίσουν και τα υψηλότερα κόστη που υπάρχουν. Οι καλύτερες πρώτες ύλες, το πολυάριθμο και εξειδικευμένο προσωπικό, τα περιορισμένα τραπέζια είναι μόνο κάποια από τα σημαντικότερα οικονομικά βάρη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν αρκετοί που -ευτυχώς- τα καταφέρνουν. Οι αδερφοί Adrià ανήκουν σίγουρα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Ferran θεωρείται ένας από τους πιο καινοτόμους σεφ όλων των εποχών, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη την κληρονομιά του elBulli, στο οποίο ο Albert ήταν pasty chef. 

Διάβασε περισσότερα στο esquire.gr

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

>