top article

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βυθίζεις το κουτάλι σου σε ένα μπολ με σπιτικό παγωτό, που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου (και τη βοήθεια της παγωτομηχανής σου). Αν δεν έχεις αυτή τη φοβερή συσκευή, σταμάτα ό,τι κάνεις και προμηθεύσου μία.

Το σπιτικό παγωτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το συσκευασμένο. Η γεύση του είναι συνήθως πιο πλούσια και πιο ντελικάτη από τον μέσο όρο των παγωτών που βρίσκεις στα ψυγεία, και αν το κάνεις σωστά δεν θα μπορείς να σταματήσεις. Το καλύτερο; Θα έχεις πάντα γλυκό για τις αυγουστιάτικες συγκεντρώσεις της τελευταίας στιγμής με τις κολλητές. Τι πρέπει να κάνεις:



Αν χρησιμοποιείς παγωτομηχανή με δοχείο που παγώνει, βάλε το δοχείο στην κατάψυξη λίγες ημέρες πριν φτιάξεις το παγωτό

Επίσης, βεβαιώσου ότι υπάρχει χώρος στην κατάψυξη.


Χρησιμοποίησε τα καλύτερα υλικά που μπορείς να αντέξεις οικονομικά

Βιολογικό γάλα, φρέσκα φρούτα, ολλανδικό κακάο κτλ.


Επένδυσε σε ένα καλό βιβλίο συνταγών για παγωτά

Όπως το The Perfect Scoop του David Lebovitz. Εναλλακτικά, μπορείς να αναζητήσεις συνταγές στο διαδίκτυο. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις με μία σωστή συνταγή που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.


Μάθε τα βασικά

Υπάρχουν δύο είδη παγωτού: ένα που περιλαμβάνει κρόκους αυγών και την παρασκευή μιας κρέμας, και ένα άλλο που χρησιμοποιείς απλά κρέμα γάλακτος, χωρίς αυγά. Το πιο παραδοσιακό είδος είναι το πρώτο.


Όταν φτιάχνεις την εκδοχή του παγωτού με τα αυγά, ακολουθείς πάντα αυτή τη μέθοδο

Ρίχνεις το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος) με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για να σιγοβράσει. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς ελαφρά τους κρόκους των αυγών μέχρι να πήξουν. Προσθέτεις το ζεστό γάλα με τους κρόκους των αυγών αργά και χτυπώντας ελαφρά συνεχώς. Αυτό είναι το πιο δύσκολο βήμα, καθώς δεν θέλεις να κάνεις ομελέτα! Μόλις ομογενοποιηθούν τα δύο συστατικά, ζεσταίνεις μέχρι να πήξει και σχεδόν να βράσει. Με γρήγορες κινήσεις, ρίχνεις το μείγμα σε ένα μπολ το οποίο ακουμπά σε παγάκια. Όποια κι αν είναι η γεύση του παγωτού που θέλεις να φτιάξεις, η διαδικασία παραμένει πάντα η ίδια.


Όταν ετοιμαστεί η βάση του παγωτού, προτίμησε να την αφήσεις το βράδυ στο ψυγείο από το να τη βάλεις κατευθείαν στην παγωτομηχανή


Βάλε πρόγραμμα

Αν θέλεις να σερβίρεις παγωτό με μηλόπιτα στο bbq που διοργανώνεις το Σάββατο, θα πρέπει να ετοιμάσεις τη βάση την Πέμπτη. Έτσι, θα μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο και την Παρασκευή θα ολοκληρώσεις τη διαδικασία στην παγωτομηχανή. Θα αναδεύσεις το μείγμα που πρέπει να "ξεκουραστεί” για άλλο ένα βράδυ στην κατάψυξη κι έτσι το Σάββατο θα έχεις το τέλειο παγωτό.


Να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου

 Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε στην κουζίνα, έτσι και το παγωτό απαιτεί εξάσκηση. Ξεκίνα με απλές γεύσεις, όπως βανίλια και αν δεν πετύχει με την πρώτη φορά μην το βάζεις κάτω.

 

Αφού εξασκήσεις την τεχνική σου, πειραματίσου με τις γεύσεις

Πολτοποίησε φρέσκα βερίκοκα και πρόσθεσέ τα στο παγωτό όταν θα είναι σχεδόν έτοιμο για ανάδευση στην παγωτομηχανή. Πρόσθεσε ψημένα αμύγδαλα για πιο τραγανό αποτέλεσμα και απόλαυσε έναν απίθανο συνδυασμό που θα έχεις κάνει μόνη σου.

Ιούλιος 2018

>