top article

Κάθε Κυριακή και αφού έχεις απολαύσει τις βόλτες στο κέντρο της πόλης το μόνο που αποζητάς είναι να χαλαρώσεις στον καναπέ του σπιτιού σου, να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix. Ειδικότερα όταν ο καιρός είναι μουντός και βροχερός τότε η ιδέα του night in φαντάζει πιο ιδανική από ποτέ. Το μόνο που απαιτείται για να οργανώσεις την τέλεια βραδιά στο σπίτι είτε μόνη είτε με παρέα είναι μερικές συνταγές comfort φαγητού που απαιτούν ελάχιστη προετοιμασία. Οι παρακάτω συνταγές θα  ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σου και σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν.

Κρεμώδη σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

3 συνταγές για να οργανώσεις το τέλειο night in

Υλικά

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σκόνη

1/2 φλιτζάνι αλεύρι

3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

3/4 φλιτζάνια γάλα

4 φλιτζάνια φουντίτσες μπρόκολου

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

2 φλιτζάνια φρεσκοτριμμένο τσένταρ

1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώσε το βούτυρο και σοτάρισε το σκόρδο για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια ρίξε το αλεύρι και τη σκόνη κρεμμυδιού και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα για περίπου 1 λεπτό. Ρίξε το ζωμό και το γάλα και ανακάτεψε. Χαμήλωσε τη φωτιά ρίξε μέσα το μπρόκολο και άφησέ τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 10 με 15 λεπτά μέχρι να πήξει. Τέλος, απομάκρυνε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίξε αλάτι και πιπέρι, το τσένταρ και την παρμεζάνα και άφησέ τα να λιώσουν. Σέρβιρε αμέσως και πρόσθεσε έξτρα τυρί αν το επιθυμείς.

Grilled cheese σάντουιτς με σαλάμι και πίκλες

grilled cheese

Υλικά (για δύο σάντουιτς)

80γρ τυρί έμενταλ, κεφαλοτύρι ή τσένταρ (τριμμένο)

4 φέτες φρέσκο χωριάτικο ψωμί ή τσιαπάτα

6 πίκλες κομμένες σε ροδέλες

40γρ σαλάμι

6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Χώρισε το μισό τυρί ανάμεσα στις δύο φέτες του ψωμιού και βάλε από πάνω τις πίκλες, το σαλάμι και το υπόλοιπο τυρί. Κλείσε τα σάντουιτς με τις άλλες δύο φέτες απλώνοντας από όλες τις μεριές το βούτυρο. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις ψήσε τα σάντουιτς σε μέτρια φωτιά και από τις δύο μεριές πιέζοντας ελαφρά με τη σπάτουλα. Ψήσε για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι το ψωμί να πάρει χρώμα και να λιώσει το τυρί.

Apple crumble με παγωτό

apple crumble

Υλικά

Για το crumble

300 γρ αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις

200 γρ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

180 γρ ακατέργαστη καστανή ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

50γρ ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

λίγη κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1/2 φλιτζανιού χυμό λεμονιού

Extra βούτυρο για το σκεύος

αποξηραμένα κράνμπερι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια καθάρισε τα μήλα, αφαίρεσε τα κουκούτσια και κόψε τα σε μικρά κυβάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε μέσα το αλεύρι με τη ζάχαρη (180 γρ) και το αλάτι προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο. Ανακάτεψε με τα χέρια και τρίψε όλα τα υλικά καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία κρούστα σαν σκόνη. Άλειψε με λίγο βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος άδειασε τα μήλα, τον χυμό λεμονιού, τα 50 γρ ζάχαρης, 1 κουτ. της σούπας αλεύρι, την κανέλα και το τζίντζερ. Ρίξε το μείγμα αλευριού πάνω από τα μήλα και ψήσε για 40-45 λεπτά μέχρι η κρούστα να ροδίσει και το μείγμα να βγάζει φουσκάλες. Απόλαυσέ το ζεστό με τη συνοδεία παγωτού βανίλιας ή crème anglaise.

Δες επίσης: Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα: Ο Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί Μάνο Χατζηδάκι για 5 μοναδικές παραστάσεις

Ιούλιος 2018

>