Κομψό και μινιμαλιστικό σούσι, με μια πινελιά wasabi. Ιδανικό πιάτο για τους εραστές της γιαπωνέζικης κουζίνας.

Προετοιμασία: 15 λεπτά, Ψήσιμο: 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

150 γρ. σουπιές ● 150 γρ. τόνος ● 150 γρ. σολομός ● 150 γρ. σκουμπρί ● 4 φύλλα shiso ● 100 γρ. μπρικ ● 240 γρ. γιαπωνέζικο ρύζι για σούσι ● 100 ml ξίδι ρυζιούσος σόγιας αλμυρή (Kikkoman sushi-sashimi) ● wasabi

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το ρύζι και το μαγειρεύουμε στον ατμό για 20 λεπτά. Όσο είναι ακόμα ζεστό, με ένα πιρούνι το ανακατεύουμε με το ξίδι, προσέχοντας να μη λιώσει. Κόβουμε τα ψάρια σε λεπτές διαγώνιες φέτες. Μοιράζουμε το ρύζι σε 4 μπολ και από πάνω βάζουμε τις φέτες των ψαριών και το μπρικ. Γαρνίρουμε με ένα φύλλο shiso και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με σος σόγιας και wasabi.

Ιούλιος 2018

>