top article

Η Νάπολη είναι -μαζί με την Μπολόνια- μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιταλικές πόλεις στο κομμάτι του φαγητού. Με προεξέχουσα την περίφημη πίτσα, τα εδέσματά της χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης για όλους τους σωστούς λόγους. Στην σφαίρα των πιο παραδοσιακών γαστρονομικών δημιουργικών της ναπολιτάνικης κουζίνας ανήκουν και τα struffoli, που συνήθως παρασκευάζονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, χωρίς απαραίτητα να περιορίζονται στο συγκεκριμένο timeline. 

Πρόκειται για γλυκές μπάλες ζύμης που θυμίζουν λουκουμάδες αλλά σε μικρότερο μέγεθος. Είναι τραγανά στο εξωτερικό και μαλακά στο εσωτερικό τους, ενώ αναμειγνύονται συνήθως με μέλι, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού. Σερβίρονται, φυσικά, ζεστά. Κατά κάποιο τρόπο αποτελούν για τους Ναπολιτάνους τα δικά τους μελομακάρονα.

Διάβασε τη συνέχεια στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>