top article

Οι περισσότερες στιγμές της ζωής μας - χαρούμενες ή μη - είναι συνδυασμένες στα μαγαζιά που μας κάνουν να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Τα αγαπημένα μας και εστιατόρια, αυτά τα μέρη που θα συναντιόμασταν για ένα ποτό μετά τη δουλειά, που θα δίναμε ραντεβού για κυριακάτικα brunch και που θα γιορτάζαμε τις μικρές νίκες της ζωής ενώ παράλληλα φωτογραφίζαμε τα πιάτα μας για να ανέβουν στο Instagram.

Η εστίαση είναι ένας κλάδος πολύ σημαντικός όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλο τον κόσμο. Είναι ο κλάδος που μας ενώνει, που προωθεί την κοινωνικοποίηση, την ανταλλαγή ιδεών και κουλτούρας και τέλος, που συντηρεί μια από τις μεγαλύτερες ανάγκες μας, αυτή του φαγητού. Εν μέσω αυτής της πανδημίας, τα αγαπημένα μας μπαρ κι εστιατόρια μάς έχουν ανάγκη. Γιατί πίσω από αυτά υπάρχουν οι άνθρωποι. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I rarely open up on social media. I usually employ humor to get me through the day. I am though feeling the urge to open up a bit more. And while most of you think this is just a food pic and u will click Like fairly quick, I am hoping u will spend 30 sec and read this text. We are dealing with a threat that we are not equipped to tackle swiftly. We might have collapsed emotionally and financially and we are not aware of it. I am reading through posts of other restaurants throughout the globe like @canlisrestaurant @atoboynyc to only name a few and I see initiatives that are desperately trying to save their businesses , teams and most importantly families. But I see almost nothing being posted in our own Greek restaurant community and that’s understandable because this new shit everyone is trying to figure out. Others are keeping quite because they feel they lost everything already and they have no clue whats their next step. I am being asked whether we are exploring delivery services on both @vezene and @birdmanathens. I keep watching people on Insta cooking, eating, spending money on food like this shit is about to end by easter and then summer is around just in time. All this while American restaurants are not sure they will be included in the Emergency Relief Fund, we already feel relieved that we are. Friends, buckle up cauz we have a long way to go. Fellow restaurant owners team up and lets figure shit out before its too late for the next day whenever that is. If delivery service is an option, it should be with the sole purpose to keep the engine running for our teams, their families and our bare minimum self preservation. There is no business opportunity here but community service. So yes, we can activate such ideas but for the right reasons and we need our customers to give us the green light that they show support, so we, the small family owned restaurants, don’t disappear with a snap of Thanos’s finger in the Avengers, alongside the entire supply chain of suppliers, farmers, producers, breeders, fishmongers, winemakers whose hard work and financial support has been holding us together. So people: pls get loud! #staysafe

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ari Vezené (@arivezene) στις

 

Ο Άρης Βεζενές (ιδιοκτήτης των Vezene & Birdman) έθεσε το ζήτημα από τους πρώτους στον χώρο, καλώντας για μια συλλογική προσπάθεια στήριξης του κλάδου. Το ίδιο έκαναν και οι The Eaters, που τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίξουμε έμπρακτα τις μικρές επιχειρήσεις. Η λύση σε αυτή την "καταιγίδα" όπως την χαρακτήρισαν, δεν είναι να μαγειρεύουμε συνέχεια (αυξάνοντας κι άλλο τα ήδη υπερφορτωμένα σε κόσμο και δουλειά super market) αλλά να ενισχύσουμε τα μαγαζιά εστίασης που εμπιστευόμαστε και είναι ακόμα ανοιχτά με delivery. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να στηρίξουμε και τα παντοπωλεία / μανάβικα / κρεοπωλεία / ιχθυοπωλεία της γειτονιάς μας.

#menoumespiti: Πώς μπορείς κι εσύ να στηρίξεις το αγαπημένο σου εστιατόριο και μπαρ
facebook.com/itstheeaters/

 

Το διάσημο Momofuku του David Chang στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε ένα relief fund για να ενισχύσει τους εργαζομένους του στην κρίσιμη αυτή περίoδο. Στο εξωτερικό, όλο και περισσότεροι chefs αναζητούν τρόπους για να παραμείνουν ενωμένοι και να στηρίξουν το προσωπικό και την κοινότητά τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Momofuku is starting an employee relief fund to support our team members during this crisis. Over the last 15 years, Momofuku has grown from an army of one to a team of hundreds. This quarantine is necessary but also the hardest thing we’ve ever faced as a company. It’s been devastating to have to let go of people who have worked so hard to make Momofuku what it is. I’ve recorded an episode of @davechangshow to try and rally support for all the restaurants going through the same struggles. Listen in, call your elected officials at (202) 224-3121 and please donate if you can at the link in my bio. ❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dave Chang (@davidchang) στις

 

Στη δική μας πραγματικότητα, η Ελένη Νικολούλια και η Ντένη Καλλιβωκά δείχνουν έμπρακτα τη στήριξη χρόνων στην σκηνή των bars. 

"Το Difford’s Guide Greece οργανώνει ένα fund raising υποστήριξης των bar.
Αποφασίσαμε λοιπόν με μέσο την Metron Ariston- Making Responsibility a Trend, μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που τα μέλη της είναι Bartenders και δημιουργήθηκε πέρυσι με σκοπό να προάγει την υπευθυνότητα στο χώρο του ποτού σε όλα τα επίπεδα, να ξεκινήσουμε ένα fund raising για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους του μπαρ που θα χρειαστούν. Ξέρουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες. Όμως ξέρουμε επίσης ότι κάθε συνεισφορά, όσο μικρή κι αν είναι είναι καθοριστική αλλά κυρίως λειτουργεί ως ηθική υποστήριξη και μέσο δεσίματος του community.
Εργαζόμαστε πυρετωδώς όλες αυτές τις μέρες ώστε πολύ σύντομα να μπορούν όλοι, εταιρίες και ιδιώτες, να συμβάλουν σε αυτόν τον σκοπό.
Όσοι θα ήθελαν να μπουν στην αξιολόγηση για την χορήγηση του βοηθητικού ποσού μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα".

Support your local business.

 

Ιούλιος 2018

>