top article

Αφού ελέω πανδημίας όλοι έχουμε μπει στην κουζίνα και δημιουργούμε φαγητά και γλυκά, σήμερα μοιραζόμαστε μία πανεύκολη συνταγή για πλούσια μους σοκολάτα. Απόλαυσέ την σήμερα κιόλας.

Υλικά:

10 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης

14 γραμμάρια κρύο νερό

245 γραμμάρια πλήρες γάλα

305 γραμμάτια κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

Εκτέλεση:

Διάλυσε την ζελατίνη στο κρύο νερό. Βάλε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και άφησέ το να πάει μία βράση σε μέτρια φωτιά. Απόσυρε από το μάτι και διάλυσε, με το σύρμα, μέσα τη ζελατίνη. Βάλε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ που αντέχει στη θερμότητα. Χωρίς να ανακατέψεις, ρίξε το ζεστό μίγμα του γάλακτος πάνω από τη σοκολάτα και άφησέ το να σταθεί για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακάτεψε καλά το μίγμα σου με μία μαρίζ, ώστε να λιώσει καλά όλη η σοκολάτα. Χτύπα στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει υφή γιαουρτιού. Όσο η γκανάς σου είναι ακόμα σχετικά ζεστή, ρίξτην απαλά πάνω από την χτυπημένη κρέμα και ανακάτεψε απαλά, με κυκλικές κινήσεις. Βάλε τη μους σε ατομικά μπολ και άφησέ τα στο ψυγείο για οτυλάχιστον δύο ώρες.

Ιούλιος 2018

>