Wedding season
Ένα από τα κοινά που έχουμε με τους Ιταλούς είναι η σχεδόν παθολογική αγάπη για το καλό φαγητό. Πώς θα μπορούσε να μην συμβαίνει αυτό άλλωστε; Η Ιταλία έχει απορροφήσει τις συνταγές όλων των γειτονικών περιοχών και τολμώ να πω πως τις έχει εξελίξει κιόλας. Κι αν υπάρχουν κάποια πιάτα που είναι αναπόσπαστα κομμάτια του ρωμαϊκού τραπεζιού, τότε η καρμπονάρα (carbonara) σίγουρα σε αυτά.
Πλούσια και πληθωρική, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως αποτελεί ένα πιάτο-μύθο της ιταλικής κουζίνας καθώς και ένα από τα ισχυρότερα brand names αυτής. Η ιστορία της είναι άκρως ενδιαφέρουσα καθώς υπάρχουν 2 εκδοχές για την προέλευση του ονόματός της. Η μία έχει να κάνει με τους ανθρακωρύχους (carbonari) οι οποίοι εργάζονταν στα βουνά της ευρύτερης περιοχής του Lazio και κουβαλούσαν μαζί τους απλά υλικά για να φτιάξουν ένα γεύμα που θα τους "κρατάει".
Διάβασε τη συνέχεια στο esquire.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr