top article

New season trends

  1. Τα πιο χρωματιστά σύνολα για τις πρώτες μέρες της άνοιξης Τα πιο χρωματιστά σύνολα για τις πρώτες μέρες της άνοιξης
  2. 5 χρωματιστές τσάντες που θα κρατήσουμε την άνοιξη 5 χρωματιστές τσάντες που θα κρατήσουμε την άνοιξη
  3. Styling Tips | Οι πιο χρήσιμες συμβουλές μόδας για τα ανοιξιάτικα looks σου Styling Tips | Οι πιο χρήσιμες συμβουλές μόδας για τα ανοιξιάτικα looks σου
  4. 3 looks για την άνοιξη με κομμάτια από την H&M studio SS21 3 looks για την άνοιξη με κομμάτια από την H&M studio SS21
  5. Οι 10 + 1 μεγαλύτερες τάσεις για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 Οι 10 + 1 μεγαλύτερες τάσεις για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021
  6. Fendi S/S 21 | Τα hairstyles-όνειρο των μοντέλων Fendi S/S 21 | Τα hairstyles-όνειρο των μοντέλων
  7. Paris Haute Couture Week SS21 | Τα looks που ξεχωρίσαμε Paris Haute Couture Week SS21 | Τα looks που ξεχωρίσαμε
  8. Τα 10 χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν στη μόδα της Άνοιξης Τα 10 χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν στη μόδα της Άνοιξης
  9. Τα 7 hairstyles & hair trends που θα βλέπουμε παντού την Άνοιξη του 2021 Τα 7 hairstyles & hair trends που θα βλέπουμε παντού την Άνοιξη του 2021
  10. Οι πιο hot τάσεις για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 Οι πιο hot τάσεις για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021
  11. Οι hot αποχρώσεις νυχιών της επόμενης σεζόν για τα πιο cool μανικιούρ Οι hot αποχρώσεις νυχιών της επόμενης σεζόν για τα πιο cool μανικιούρ
  12. Τα 5+1 κυρίαρχα makeup trends για την Άνοιξη 2021 Τα 5+1 κυρίαρχα makeup trends για την Άνοιξη 2021
  13. Τα 7 beauty trends που θα κυριαρχήσουν το 2021 σύμφωνα με τους ειδικούς Τα 7 beauty trends που θα κυριαρχήσουν το 2021 σύμφωνα με τους ειδικούς
  14. Summer of 21 | Η νέα συλλογή Saint Laurent παρουσιάζεται με μια ταινία του Gaspar Noé Summer of 21 | Η νέα συλλογή Saint Laurent παρουσιάζεται με μια ταινία του Gaspar Noé
  15. Αυτά είναι τα χρώματα στα μαλλιά που θα πρωταγωνιστήσουν το 2021 Αυτά είναι τα χρώματα στα μαλλιά που θα πρωταγωνιστήσουν το 2021
  16. Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για τη μετάβαση στη νέα σεζόν Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για τη μετάβαση στη νέα σεζόν

Σε μία περίοδο που τα ταξίδια φαντάζουν ένα απόμακρο όνειρο και η εστίαση παραμένει κλειστή, μία ενδιαφέρουσα ενέργεια έρχεται να μας δώσει έμπνευση στην κουζίνα και να μας κάνει να ονειρευόμαστε καλοκαιρινά τραπέζια. 

Το Lemnos Philema είναι μια πρωτοβουλία της Άνθειας Κώτση για την ανάδειξη της γαστρονομίας και του οίνου της Λήμνου. Ξεκίνησε ως φεστιβάλ από το 2017 και έχει εξελιχθεί σε μια προσπάθεια που τρέχει όλο το χρόνο με ενδιαφέρουσες δράσεις. Μία από αυτές είναι και η σύμπραξη 8 καταξιωμένων chef που αναδεικνύουν τα προϊόντα της Λήμνου μέσα από τα πιάτα τους. Άγγελος Λάντος, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Νίκος Μπίλλης, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Μανώλης Παπουτσάκης, Κυριάκος Μελάς, Μιχάλης Μάρθας και Δημήτρης Δημητριάδης δίνουν άλλη διάσταση στη γαστρονομία της Λήμνου.

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στη Λήμνο μέσα από συνταγές καταξιωμένων chef
Αλέξανδρος Τσιοτίνης - λαδόψωμο με αλεύρι Λήμνου και κασκαβάλι.

 

Τα ελληνικά προϊόντα και συγκεκριμένα τα Λημνιά γίνονται οι πρωταγωνιστές στις δημιουργίες των chef σε μια πρωτοβουλία του Lemnos Philema και του Συλλόγου Γαστρονομίας & Οίνου της Λήμνου. Η όμορφη αυτή σύμπραξη έχει στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσα από τις δημιουργίες των συμμετεχόντων.

Κυριάκος Μελάς - Μπισκότα με πραλίνα αμυγδάλου, μέλι & χαρούπι
Κυριάκος Μελάς - Μπισκότα με πραλίνα αμυγδάλου, μέλι & χαρούπι.

 

Η ανάδειξη των τοπικών ελληνικών προϊόντων είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια που ενισχύει το brand name της Ελλάδας στη γαστρονομία. Οι δράσεις του Lemnos Philema είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων κινήσεων στο χώρο της γαστρονομίας τα τελευταία χρόνια.

Στα social media του Lemnos Philema θα βρεις τα πιάτα και τις συνταγές των chef.

Δημήτρης Δημητριάδης: μοσχαρίσιος καβουρμάς Λήμνου με χόρτα φρικασέ, σούμακ και φασόλια μπαρμπούνια, συνοδευόμενα α πό ένα ροζέ κρασί από τις ποικιλίες ΠΟΠ Μοσχάτο Αλεξανδρείας & ΠΟΠ Λημνιό.

Άγγελος Λάντος: παραδοσιακά φλωμάρια με καπνιστές σαρδέλες Λήμνου και λαχανικά.

Μιχάλης Μάρθας - μελόπιτα με μέλι και γλυκό κρασί ΠΟΠ Μοσχάτο Αλεξανδρείας Λήμνου
Μιχάλης Μάρθας - μελόπιτα με μέλι και γλυκό κρασί ΠΟΠ Μοσχάτο Αλεξανδρείας Λήμνου.

 

Μιχάλης Μάρθας: μελόπιτα με μέλι θυμαρίσιο & αγριοβοτάνων Λήμνου και γλυκό κρασί ΠΟΠ Μοσχάτο Αλεξανδρείας.

Κυριάκος Μελάς: Μπισκότα από αλεύρι καρύδας γεμιστά με άλειμμα υπερτροφών Λήμνου με πραλίνα αμυγδάλου, μέλι & χαρούπι. Και, κολοκύθοσούπα με τρούφα, λάδι δεντρολίβανου, λούζα και κρουτόν από παξιμάδι ξινής ζύμης με ελαιόλαδο.

Νίκος Μπίλλης: χυλός ή αλευρόσουπα με αλεύρι σταρένιο Λήμνου και μελίχλωρο τυρί, με καβουρδισμένο αλεύρι με μπαχαρικά και μαγειρεμένο με 'νερό' απο μελίχλωρο τυρί, άγρια χόρτα τσιγαριαστά σε γλίνα και καμένη γλίνα για το τέλος.

Μανώλης Παπουτσάκης: καλτσούνια χαρουπιού γεμιστά με καλαθάκι Λήμνου, καρύδι και δυόσμο, λουσμένα με σταφυλόσταγμα.

Αλέξανδρος Τσιοτίνης -  λαδόψωμο με αλεύρι Λήμνου, τυρί κασκαβάλι και λαχανικά.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: τσιγαριαστά χόρτα με σπανάκι, ασπρομύτικα φασόλια, πάπρικα, μαριναρισμένο κοτόπουλο σοτέ και το έξτρα παρθένο Λημνιό ελαιόλαδο.

Γαστρονομία Κυριακή 21.02.2021

Παστίτσιο με Σπανάκι και Κιμά

Η κουζίνα της Πόλης από παλιά ήξερε πόσο ταιριάζει ο κιμάς με το σπανάκι. Εκεί μαγειρεύουν και τα δύο στο τηγάνι, σπάνε από πάνω και αυγά και συνοδεύουν το φαγητό με γιαούρτι.

Ιούλιος 2018

>