New season trends
Υλικά
1½ κιλό φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο πράσο σε ροδέλες
1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για τον κιμά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 μπαχάρια
1 ξύλο κανέλας
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ με γιαούρτι
3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φρέσκο γάλα χλιαρό
1 γιαούρτι στραγγιστό
μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
1 αυγό
1 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι (ή οποιοδήποτε σκληρό πικάντικο κίτρινο τυρί) και λίγο επιπλέον για την κρούστα
Δες την εκτέλεση στο tasty-guide.gr