H καταπράσινη βεράντα της Αίγλης Ζαππείου ξανασυστήνεται, παρουσιάζοντας ένα καινούριο γευστικό concept και μια νέα ιδέα, με ρίζες από τις παλιές, καλές ελληνικές συνταγές.

Με μοναδική θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, το «Αίγλη Εστιατόριο» ανοίγει τις πόρτες του και δίνει ζωή στις γεύσεις και στα αρώματα της Ελλάδας που αγαπάμε, προσφέροντας προσιτές επιλογές και πιάτα, που μοιάζουν σαν να φτιάχτηκαν μόλις από τα χεράκια της μαμάς. Γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική μας παράδοση, ξεπηδούν από το νέο και όμως οικείο μενού, με την υψηλή ποιότητα και τις χαμηλές τιμές (μέση τιμή κατανάλωσης €20/ άτομο).

Με έναν σταθερό πυρήνα κλασικών πιάτων όπως οι αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες, οι αθερίνες, τα τηγανητά κεφτεδάκια, με εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας όπως το αρνάκι φρικασέ, το κουνέλι στη γάστρα με λαχανικά αλλά και με τα χειροποίητα γλυκά και παγωτά όπως είναι το ραβανί με παγωτό μαστίχα και ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με παγωτό καϊμάκι, οι προτάσεις του chef Μάκη Κοντοκώστα και της ομάδας του, ανταποκρίνονται απόλυτα στον καλοκαιρινό ρυθμό της πόλης.

Εξίσου φιλόδοξη σε τιμές και ποικιλία, η λίστα κρασιών του «Αίγλη Εστιατόριο» σας επιτρέπει να ανακαλύψετε επιλεγμένες ετικέτες της Mediterra Οινοποιητικής και άλλων εκλεκτών παραγωγών - καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ελληνικών περιοχών και ποικιλιών - αλλά και φίνα αποστάγματα, για να συνοδεύσετε ιδανικά το φαγητό σας.

Ο ανεπιτήδευτος, φιλόξενος χώρος, το μενού το οποίο παραπέμπει άμεσα στη σπιτική ελληνική κουζίνα και οι παραδοσιακές καλοκαιρινές γεύσεις με πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς καθιστούν αδιαμφισβήτητα το «Αίγλη Εστιατόριο», ως μία από τις καλύτερες και ποιοτικότερες προτάσεις εξόδου κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας.

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΑΛΜΥΡΙΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ ΚΑΙ ΝΙΟΚΙ ΦΑΒΑΣ

(Από τον chef Μάκη Κοντοκώστα του εστιατορίου Αίγλη. Βρίσκουμε τη συνταγή στην gourmet έκδοση Tasty Guide που κυκλοφορεί με τη Μadame Figaro και το Esquire.)

Προετοιμασία: 60'
Ψήσιμο: 10'

Υλικά για 5 άτομα:

* 5 μερίδες μυλοκόπι * 1.200 γρ. αλμυρίκια * 300 γρ. ντοματίνια * 1 σκελίδα σκόρδο * 200 γρ. φρέσκο κρεμμύδι * 2 φιλέτα παστής αντζούγιας * 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη * 25 ml ελαιόλαδο * 100ml νερό. Για το νιόκι φάβας: * 300 γρ. πουρέ φάβας * 130 γρ. αλεύρι * 2 αυγά * αλάτι.

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα αλμυρίκια, τα ζεματάμε για 2', τα αποσύρουμε, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Στη συνέχεια κάνουμε τη σύβραση για τα αλμυρίκια. Δηλαδή, πλένουμε και κόβουμε τα τοματίνια στη μέση, τα τοποθετούμε σε ταψάκι μαζί με το σκόρδο κομμένο, το κρεμμυδάκι, τα δύο φιλέτα αντζούγιας, τη φρέσκια ρίγανη, το ελαιόλαδο, το νερό και τέλος τα αλατίζουμε. Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στους 150ο C για μία ώρα.

Για το νιόκι φάβας:

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τον πουρέ φάβας με τα αυγά, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι. Τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα μία γραμμή σε σχήμα χοντρού μακαρονιού και, στη συνέχεια, κόβουμε με μαχαίρι το μείγμα σε κομματάκια των 7 γρ.

Για το τελείωμα:

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το μυλοκόπι και το τοποθετούμε στο grill για 6' από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τη σύβραση από τα αλμυρίκια και τα τοματίνια σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν. Τέλος, βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν μόνα τους στην επιφάνεια.

Για το σερβίρισμα:

Τοποθετούμε τα αλμυρίκια με τα τοματίνια στο πιάτο και από πάνω βάζουμε το μυλοκόπι και γύρω γύρω τα νιόκι φάβας.

ΙNFO
Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), 210.33.69.364, 210.33.69.300, Ελεύθερο παρκινγκ.
E-mail: info@aeglizappiou.gr, www.aeglizappiou.gr www.facebook.com/aegliestiatorio
Ωράριο: Καθημερινά, βράδυ (20:00-01:00)
Από τον Σεπτέμβριο ανοιχτά και ΣάββατοΚυριακή μεσημέρι από τη 1.

Δημοφιλέστερα άρθρα

  1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
  2. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι παραμένουν σε τοξικές σχέσεις Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι παραμένουν σε τοξικές σχέσεις
  3. To μυστικό των celebrities για να αντέχεις ώρες με ψηλά παπούτσια To μυστικό των celebrities για να αντέχεις ώρες με ψηλά παπούτσια
  4. Πώς έχει αλλάξει το πρότυπο του γυναικείου σώματος στο πέρασμα των χρόνων Πώς έχει αλλάξει το πρότυπο του γυναικείου σώματος στο πέρασμα των χρόνων
  5. Aυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να καθορίσει την επιτυχία μιας σχέσης Aυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να καθορίσει την επιτυχία μιας σχέσης
  6. Αυτές οι 3 συνήθειες θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου Αυτές οι 3 συνήθειες θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου
  7. Οι 5 "χρυσοί" κανόνες της Iris Apfel στο interior design Οι 5 "χρυσοί" κανόνες της Iris Apfel στο interior design
  8. Τι είναι αυτό που προσέχουν οι καλεσμένοι στο σπίτι σου; Τι είναι αυτό που προσέχουν οι καλεσμένοι στο σπίτι σου;
  9. Το πιο απλό υλικό είναι και το πιο θαυματουργό για την λιπαρότητα του προσώπου σου Το πιο απλό υλικό είναι και το πιο θαυματουργό για την λιπαρότητα του προσώπου σου
  10. Happy Birthday Kate Moss | To πρώτο supermodel γίνεται 46 ετών Happy Birthday Kate Moss | To πρώτο supermodel γίνεται 46 ετών
  11. Πώς θα κρατήσεις φρέσκα τα λουλούδια σου για περισσότερο χρόνο Πώς θα κρατήσεις φρέσκα τα λουλούδια σου για περισσότερο χρόνο
  12. Χάσε εύκολα τα κιλά των γιορτών Χάσε εύκολα τα κιλά των γιορτών
  13. Ο καλύτερος τρόπος να διαβάσεις (και να μοιραστείς) περισσότερα βιβλία το 2020 Ο καλύτερος τρόπος να διαβάσεις (και να μοιραστείς) περισσότερα βιβλία το 2020
  14. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις για ταξίδι Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις για ταξίδι

Ιούλιος 2018

>