H καταπράσινη βεράντα της Αίγλης Ζαππείου ξανασυστήνεται, παρουσιάζοντας ένα καινούριο γευστικό concept και μια νέα ιδέα, με ρίζες από τις παλιές, καλές ελληνικές συνταγές.

Με μοναδική θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, το «Αίγλη Εστιατόριο» ανοίγει τις πόρτες του και δίνει ζωή στις γεύσεις και στα αρώματα της Ελλάδας που αγαπάμε, προσφέροντας προσιτές επιλογές και πιάτα, που μοιάζουν σαν να φτιάχτηκαν μόλις από τα χεράκια της μαμάς. Γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική μας παράδοση, ξεπηδούν από το νέο και όμως οικείο μενού, με την υψηλή ποιότητα και τις χαμηλές τιμές (μέση τιμή κατανάλωσης €20/ άτομο).

Με έναν σταθερό πυρήνα κλασικών πιάτων όπως οι αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες, οι αθερίνες, τα τηγανητά κεφτεδάκια, με εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας όπως το αρνάκι φρικασέ, το κουνέλι στη γάστρα με λαχανικά αλλά και με τα χειροποίητα γλυκά και παγωτά όπως είναι το ραβανί με παγωτό μαστίχα και ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με παγωτό καϊμάκι, οι προτάσεις του chef Μάκη Κοντοκώστα και της ομάδας του, ανταποκρίνονται απόλυτα στον καλοκαιρινό ρυθμό της πόλης.

Εξίσου φιλόδοξη σε τιμές και ποικιλία, η λίστα κρασιών του «Αίγλη Εστιατόριο» σας επιτρέπει να ανακαλύψετε επιλεγμένες ετικέτες της Mediterra Οινοποιητικής και άλλων εκλεκτών παραγωγών - καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ελληνικών περιοχών και ποικιλιών - αλλά και φίνα αποστάγματα, για να συνοδεύσετε ιδανικά το φαγητό σας.

Ο ανεπιτήδευτος, φιλόξενος χώρος, το μενού το οποίο παραπέμπει άμεσα στη σπιτική ελληνική κουζίνα και οι παραδοσιακές καλοκαιρινές γεύσεις με πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς καθιστούν αδιαμφισβήτητα το «Αίγλη Εστιατόριο», ως μία από τις καλύτερες και ποιοτικότερες προτάσεις εξόδου κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας.

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΑΛΜΥΡΙΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ ΚΑΙ ΝΙΟΚΙ ΦΑΒΑΣ

(Από τον chef Μάκη Κοντοκώστα του εστιατορίου Αίγλη. Βρίσκουμε τη συνταγή στην gourmet έκδοση Tasty Guide που κυκλοφορεί με τη Μadame Figaro και το Esquire.)

Προετοιμασία: 60'
Ψήσιμο: 10'

Υλικά για 5 άτομα:

* 5 μερίδες μυλοκόπι * 1.200 γρ. αλμυρίκια * 300 γρ. ντοματίνια * 1 σκελίδα σκόρδο * 200 γρ. φρέσκο κρεμμύδι * 2 φιλέτα παστής αντζούγιας * 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη * 25 ml ελαιόλαδο * 100ml νερό. Για το νιόκι φάβας: * 300 γρ. πουρέ φάβας * 130 γρ. αλεύρι * 2 αυγά * αλάτι.

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα αλμυρίκια, τα ζεματάμε για 2', τα αποσύρουμε, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Στη συνέχεια κάνουμε τη σύβραση για τα αλμυρίκια. Δηλαδή, πλένουμε και κόβουμε τα τοματίνια στη μέση, τα τοποθετούμε σε ταψάκι μαζί με το σκόρδο κομμένο, το κρεμμυδάκι, τα δύο φιλέτα αντζούγιας, τη φρέσκια ρίγανη, το ελαιόλαδο, το νερό και τέλος τα αλατίζουμε. Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στους 150ο C για μία ώρα.

Για το νιόκι φάβας:

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τον πουρέ φάβας με τα αυγά, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι. Τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα μία γραμμή σε σχήμα χοντρού μακαρονιού και, στη συνέχεια, κόβουμε με μαχαίρι το μείγμα σε κομματάκια των 7 γρ.

Για το τελείωμα:

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το μυλοκόπι και το τοποθετούμε στο grill για 6' από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τη σύβραση από τα αλμυρίκια και τα τοματίνια σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν. Τέλος, βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν μόνα τους στην επιφάνεια.

Για το σερβίρισμα:

Τοποθετούμε τα αλμυρίκια με τα τοματίνια στο πιάτο και από πάνω βάζουμε το μυλοκόπι και γύρω γύρω τα νιόκι φάβας.

ΙNFO
Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), 210.33.69.364, 210.33.69.300, Ελεύθερο παρκινγκ.
E-mail: info@aeglizappiou.gr, www.aeglizappiou.gr www.facebook.com/aegliestiatorio
Ωράριο: Καθημερινά, βράδυ (20:00-01:00)
Από τον Σεπτέμβριο ανοιχτά και ΣάββατοΚυριακή μεσημέρι από τη 1.

Δημοφιλέστερα άρθρα

  1. Enrique Arce | O "Arturito" του La Casa de Papel απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα Enrique Arce | O "Arturito" του La Casa de Papel απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα
  2. Η βασίλισσα Letizia φόρεσε τo απαραίτητο φόρεμα του φετινού καλοκαιριού Η βασίλισσα Letizia φόρεσε τo απαραίτητο φόρεμα του φετινού καλοκαιριού
  3. Celine Dion: Φωτογραφίζεται με Thierry Mugler χρυσό κορμάκι και αποδεικνύει πως είναι style icon Celine Dion: Φωτογραφίζεται με Thierry Mugler χρυσό κορμάκι και αποδεικνύει πως είναι style icon
  4. Οι διακοπές της οικογένειας Beckham στην Ελλάδα Οι διακοπές της οικογένειας Beckham στην Ελλάδα
  5. 4 χρώματα που θα κυριαρχήσουν την επόμενη σεζόν 4 χρώματα που θα κυριαρχήσουν την επόμενη σεζόν
  6. Finding Freedom: Η βιογραφία των Sussexes μόλις κυκλοφόρησε και πολλές κρυφές λεπτομέρειες είδαν το φως της δημοσιότητας Finding Freedom: Η βιογραφία των Sussexes μόλις κυκλοφόρησε και πολλές κρυφές λεπτομέρειες είδαν το φως της δημοσιότητας
  7. H Jeanne Damas είναι έγκυος και το ανακοίνωσε μέσω Instagram H Jeanne Damas είναι έγκυος και το ανακοίνωσε μέσω Instagram
  8. Kate Middleton | Η φλοράλ μάσκα που φόρεσε έγινε sold out σε 24 ώρες Kate Middleton | Η φλοράλ μάσκα που φόρεσε έγινε sold out σε 24 ώρες
  9. Βασίλισσα Ελισάβετ | Τι είπε στον πρίγκιπα Harry μετά την παραίτησή του; Βασίλισσα Ελισάβετ | Τι είπε στον πρίγκιπα Harry μετά την παραίτησή του;
  10. H νέα συλλογή των Zara κυκλοφόρησε | Ωδή στο πιο δυναμικό χρώμα της γκαρνταρόμπας H νέα συλλογή των Zara κυκλοφόρησε | Ωδή στο πιο δυναμικό χρώμα της γκαρνταρόμπας
  11. Καλοκαίρι 2020: Οι τάσεις στα αξεσουάρ που κυριαρχούν στο Instagram Καλοκαίρι 2020: Οι τάσεις στα αξεσουάρ που κυριαρχούν στο Instagram
  12. Σ' αυτό το χρώμα ποντάρουν όλα τα κορίτσια της μόδας Σ' αυτό το χρώμα ποντάρουν όλα τα κορίτσια της μόδας
  13. Oι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του 2020 Oι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του 2020
  14. Ποιος ηθοποιός ψηφίστηκε ως ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών; Ποιος ηθοποιός ψηφίστηκε ως ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών;

Ιούλιος 2018

>