Η βραβευμένη κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες φέτος «σερβίρει» ακόμα περισσότερες εκπλήξεις: τo μενού του Χριστόφορου Πέσκια στο On the Verandah και ίσως το καλύτερο sushi της Ελλάδας από το Freud Oriental. Από τη Βάσω Παπαγιαννακοπούλου

Για τους insiders οι Σπέτσες είναι «η νέα Μύκονος». Αν και στην πραγματικότητα το αρχοντικό αυτό νησί του Αργοσαρωνικού ήταν πάντοτε ο αγαπημένος προορισμός της ελληνικής ελίτ -είτε διατηρώντας εδώ τις θερινές τους κατοικίες είτε επισκεπτόμενοι με τα mega σκάφη τους τον παραδοσιακό θεσμό της Αρμάτας, κάθε Σεπτέμβρη, για να «αποχαιρετίσουν» πανηγυρικά το καλοκαίρι. Οι Σπέτσες ωστόσο ξαναήρθαν στη lifestyle επικαιρότητα με την ανακαίνιση του εμβληματικού ξενοδοχείου Ποσειδώνιον, που υποδέχτηκε τους επισκέπτες το 2009 ύστερα από πέντε χρόνια εργασιών.
Χτισμένο το 1914 από τον ευπατρίδη Σπετσιώτη Σωτήριο Ανάργυρο στα πρότυπα των αριστοκρατικών ξενοδοχείων της Cote DAzur, το Ποσειδώνιον ήταν το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στην Ελλάδα με καθαρά παραθεριστικό χαρακτήρα, αλλά και το πρώτο που προσέφερε υπηρεσίες spa.
Στη θρυλική βεράντα του συγκεντρωνόταν η κοσμική Αθήνα και η αριστοκρατία της εποχής, όπως ο πρίγκιπας Αλέξανδρος, καθώς και ισχυρές ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η ανακαίνιση και επαναλειτουργία του ως Poseidonion Grand Hotel από την οικογένεια Βορδώνη θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία των ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αφού διατήρησαν ανέπαφα όχι μόνο την αρχιτεκτονική και τα κύρια στοιχεία της εσωτερικής διακόσμησης, αλλά και την αρχοντικά κοσμοπολίτικη ταυτότητά του.

Το Poseidonion Grand Hotel δεν απευθύνεται μόνο στους εγχώριους και διεθνείς jet set travelers, αλλά και στους απαιτητικούς της γαστρονομίας. Το εστιατόριό του On the Verandah, ήδη βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο, αυτό το καλοκαίρι φιλοξενεί τον διακεκριμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια, ο οποίος παντρεύει παραδοσιακές γεύσεις των Σπετσών και της Πελοποννήσου μέσα από τη σύγχρονη και άκρως δημιουργική γαστρονομική ματιά του.
Ο βραβευμένος σεφ υπογράφει επίσης το ανανεωμένο μενού του Library Bar Brasserie με νέες προτάσεις πρωινού, ενώ για όσους αναζητούν μια ιδιαίτερη εμπειρία αξίζει να δοκιμάσουν το Chefs Table δείπνο κάτω από τα άστρα, στο βιολογικό λαχανόκηπο του ξενοδοχείου. Στη δική σου βεράντα ωστόσο μπορείς να δοκιμάσεις το καλοκαιρινό, light και άκρως γευστικό μενού που ετοίμασε ο Χριστόφορος Πέσκιας αποκλειστικά για τη Madame Figaro.

Freud Oriental @ Poseidonion

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ιαπωνικά εστιατόρια της Ελλάδας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε στη Μύκονο, πριν δέκα χρόνια. Οι λάτρεις της japanese κουζίνας γνωρίζουν πως η επιτυχία του FreudOriental βασίζεται κυρίως στην τελειομανία των ιδιοκτητών του ως προς την ποιότητα των υλικών σε συνδυασμό με τη δημιουργική απλότητα του μενού και την άρτια εκτέλεση των πιάτων. ΤοFreudOriental «μετακομίζει» για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Ξενοκράτους στο Κολωνάκι στο pop up χώρο τουPoseidonionGrandHotel για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, προσφέροντας μια πιο ethnic γεύση στους απαιτητικούς ουρανίσκους των επισκεπτών του νησιού.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ, NΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

YΛΙΚΑ:

* 300 γρ. φασολάκια μπλανσαρισμένα για 3 λεπτά

* 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

* 100 γρ. baby κολοκυθάκια κομμένα στα 4 διαγώνια και μπλανσαρισμένα για 1 λεπτό

* 50 γρ. ελιές Καλαμάτας απυρήνωτες κομμένες στη μέση

* 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

* 70 ml ελαιόλαδο

* 50 γρ μουστάρδα Μaille Dijon Originale

* 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί Γαία

* 50 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα και σπασμένα

* μάτσο δυόσμο μόνο τα φύλλα

* Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψήνουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο στους 140 βαθμούς για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Φτιάχνουμε το dressing σε ένα μικρό μπολ (σκόρο, μουστάρδα, λάδι, ξίδι). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε

 

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ:

* 5 φιλέτα σολομού 200 γρ. το καθένα

* Ξύσμα από 3 λεμόνια

* 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

* 50 γρ. πρόβειο γιαούρτι

* 1 πιπερίτσα τσίλι πράσινη χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη

* 2 αγγούρια καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κυβάκια

* ½ μάτσο μάραθο (ή άνηθο)

* 15 ml ελαιόλαδο

* Χυμός λεμονιού

* Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού (το μήκος του σολομού παράλληλα με τον πάγκο) σε μία επιφάνια κοπής έτσι ώστε να βλέπουμε το δέρμα του. Μέ ένα ξυραφάκι κάνουμε σχισμές βάθους 1cm κατά μήκος του δέρματος και παράλληλα με την επιφάνεια κοπής. Αλατίζουμε ανάμεσα στις σχισμές και τοποθετούμε επίσης το ξύσμα λεμονιού. Σε αντικολητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανά - περίπου 4-5 λεπτά. Ψήνουμε και από την άλλη μεριά για 1 λεπτό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αγγούρι με το γιαούρτι, την πιπερίτσα, το μάραθο το ξύσμα λεμονιού και όσο λεμόνι μας αρέσει και σερβίρουμε με το ψάρι.

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΡΜΠΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ (4 ΑΤΟΜΑ)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

* 2 ακτινίδια κομμένα σε μικρούς κύβους

* 1 ρόδι * 400 γρ φράουλες κομμένες στα 4.

* Segments από 3 πορτοκάλια *Ξύσμα από 3 μανταρίνια * Segments από 3 μανταρίνια και το χυμό τους * 1 μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους * 2 αχλάδια κομμένα σε μικρούς κύβους * χυμός από 4 πορτοκάλια * 2 μπανάνες κομμένες σε μικρούς κύβους * Ζάχαρη σύμφωνα με τα γούστα σας * Δυόσμος ψιλοκομμένος * 50 ml λικέρ αμαρετο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ

* 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

* 300 γρ πρόβειο γιαούρτι

* 100 γρ ζάχαρη

* 2 σταγόνες λάδι μαστίχας

* +1oγρ φύλλα ζελατίνας(2 φύλλα)

* 200 γρ. κρέμα γάλακτος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα φρούτα μαζί με το λικέρ και τον χυμό. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 2 ώρες. Τοποθετούμε σε ένα μπολ λίγη φρουτοσαλάτα και από πάνω μια μπάλα ανθότυρο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ

Ανακατεύουμε τα 2 γιαούρτια μαζί και τα 100 ml κρέμα μαζί. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε την υπόλοιπη κρέμα με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν τελείως. Προσθέτουμε το μείγμα με τις ζελατίνες στο γιαούρτι μαζί με το λάδι μαστίχας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε την πανακότα σε μικρά μπολ.

Δημοφιλέστερα άρθρα

  1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
  2. Ζώδια Δεκέμβριος 2019: Οι αστρολογικές προβλέψεις του μήνα Ζώδια Δεκέμβριος 2019: Οι αστρολογικές προβλέψεις του μήνα
  3. Τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό μας όταν ερωτευόμαστε; Τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό μας όταν ερωτευόμαστε;
  4. 6 συνήθειες για να διατηρείς το σπίτι σου πάντα καθαρό 6 συνήθειες για να διατηρείς το σπίτι σου πάντα καθαρό
  5. Ο σύγχρονος (και πολύ πιο chic) τρόπος να φορέσεις την πλεκτή ζακέτα σήμερα Ο σύγχρονος (και πολύ πιο chic) τρόπος να φορέσεις την πλεκτή ζακέτα σήμερα
  6. 3 πράγματα λείπουν από το σπίτι σου σύμφωνα με τους interior designers 3 πράγματα λείπουν από το σπίτι σου σύμφωνα με τους interior designers
  7. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να φθείρει τη σχέση σου (χωρίς να το καταλαβαίνεις) Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να φθείρει τη σχέση σου (χωρίς να το καταλαβαίνεις)
  8. Τρία κοινά χαρακτηριστικά που δεν σε κάνουν ελκυστική σύμφωνα με την επιστήμη Τρία κοινά χαρακτηριστικά που δεν σε κάνουν ελκυστική σύμφωνα με την επιστήμη
  9. 11+1 ταινίες που κάθε λάτρης των ταξιδιών πρέπει να δει 11+1 ταινίες που κάθε λάτρης των ταξιδιών πρέπει να δει
  10. 10 πανεύκολοι τρόποι για να φαίνεται πως έχεις ξοδέψει μια περιουσία για το look σου 10 πανεύκολοι τρόποι για να φαίνεται πως έχεις ξοδέψει μια περιουσία για το look σου
  11. Οι πιο χαλαροί και ξεκούραστοι τρόποι να κάψεις θερμίδες Οι πιο χαλαροί και ξεκούραστοι τρόποι να κάψεις θερμίδες
  12. 3 τρόποι να αξιοποιήσεις έναν καυγά υπέρ της σχέσης σου 3 τρόποι να αξιοποιήσεις έναν καυγά υπέρ της σχέσης σου
  13. 8 διάσημα ζευγάρια δίνουν συμβουλές για μακροχρόνιες σχέσεις 8 διάσημα ζευγάρια δίνουν συμβουλές για μακροχρόνιες σχέσεις
  14. Αυτά είναι τα αντικείμενα που πρέπει να ξεφορτωθείς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου Αυτά είναι τα αντικείμενα που πρέπει να ξεφορτωθείς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Ιούλιος 2018

>