Το Αίγλη Εστιατόριο, στην Αίγλη του Ζαππείου, μας προτείνει μυλοκόπι με αλμυρίκια γιαχνί και νιόκι φάβας. Από τη Νέλλη Καλαμαρά. Φωτογραφίες: Παναγιώτα Καραστεργίου

Η καταπράσινη βεράντα της Αίγλης Ζαππείου με την απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη και στο Λυκαβηττό αποτελούσε πάντοτε μία πραγματική όαση στο κέντρο της πρωτεύουσας. Φέτος όμως η ομορφότερη βεράντα της Αθήνας μας συστήνεται από την αρχή και, ως Αίγλη Εστιατόριο πλέον, μας επιφυλάσσει υπέροχες γευστικές -και όχι μόνο- εκπλήξεις.
Έτσι, στα χέρια του έμπειρου chef
Μάκη Κοντοκώστα και της ομάδας του οι γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας παίρνουν μορφή σε πιάτα που θα έλεγε κανείς πως μόλις βγήκαν από το φούρνο της Ελληνίδας μαμάς, ενώ οι τιμές εκπλήσσουν εξαιρετικά ευχάριστα, με μέση τιμή κατανάλωσης τα 20 € το άτομο.
Η λίστα κρασιών είναι μακρά και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε επιλεγμένες ετικέτες της
Mediterra Οινοποιητικής και άλλων εκλεκτών παραγωγών, αλλά και φίνα αποστάγματα, που θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Πολύ σημαντική η ύπαρξη ελεύθερου πάρκινγκ.

Highlight:
Η μοναδική θέα και οι παλιές και καλές ελληνικές συνταγές που απολαμβάνουμε σε value for money τιμές.

Που:
Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), 210.33.69.364, 210.33.69.300, info@aeglizappiou.gr, www.aeglizappiou.gr, www.facebook.com/aegliestiatorio.

Μυλοκόπι με αλμυρίκια γιαχνί και νιόκι φάβας
Προετοιμασία:
60'
Ψήσιμο: 10'

Υλικά για 5 άτομα:

* 5 μερίδες μυλοκόπι * 1.200 γρ. αλμυρίκια * 300 γρ. ντοματίνια * 1 σκελίδα σκόρδο * 200 γρ. φρέσκο κρεμμύδι * 2 φιλέτα παστής αντζούγιας * 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη * 25 ml ελαιόλαδο * 100ml νερό. Για το νιόκι φάβας: * 300 γρ. πουρέ φάβας * 130 γρ. αλεύρι * 2 αυγά * αλάτι.

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα αλμυρίκια, τα ζεματάμε για 2', τα αποσύρουμε, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Στη συνέχεια κάνουμε τη σύβραση για τα αλμυρίκια. Δηλαδή, πλένουμε και κόβουμε τα τοματίνια στη μέση, τα τοποθετούμε σε ταψάκι μαζί με το σκόρδο κομμένο, το κρεμμυδάκι, τα δύο φιλέτα αντζούγιας, τη φρέσκια ρίγανη, το ελαιόλαδο, το νερό και τέλος τα αλατίζουμε. Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στους 150ο C για μία ώρα.

Για το νιόκι φάβας:

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τον πουρέ φάβας με τα αυγά, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι. Τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα μία γραμμή σε σχήμα χοντρού μακαρονιού και, στη συνέχεια, κόβουμε με μαχαίρι το μείγμα σε κομματάκια των 7 γρ.

Για το τελείωμα:

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το μυλοκόπι και το τοποθετούμε στο grill για 6' από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τη σύβραση από τα αλμυρίκια και τα τοματίνια σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν. Τέλος, βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν μόνα τους στην επιφάνεια.

Για το σερβίρισμα:

Τοποθετούμε τα αλμυρίκια με τα τοματίνια στο πιάτο και από πάνω βάζουμε το μυλοκόπι και γύρω γύρω τα νιόκι φάβας.

 

Ιούλιος 2018

>