Το εστιατόριο Όμικρον προτείνει φαγκρί σοτέ με λαχανικά και σάλτσα κουρκουμά. Από τη Νέλλη Καλαμαρά. Φωτογραφίες: Παναγιώτα Καραστεργίου

To εστιατόριο με τον ωραιότερο κήπο των βορείων προαστίων υποδέχεται τη νέα σεζόν με σημαντικές αλλαγές, καθώς τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο Executive Chef Νίκος Φωτιάδης. Στην κουζίνα βέβαια συνεχίζει να βρίσκεται η Chef Κωνσταντίνα Γκίνη για τη δημιουργική εκτέλεση των συνταγών. Το «χορτάτο τσιμπολόγημα» είναι το motto που χαρακτηρίζει το νέο γαστριμαργικό στυλ του εστιατορίου. Μία πανδαισία γεύσεων έρχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, αφού το νέο μενού περιλαμβάνει περισσότερα από 15 ορεκτικά στην πιο προσεγμένη εκδοχή τους και σε τιμές πιο προσιτές από ποτέ. Έτσι το τραπέζι στρώνεται με ντολμάδες με θαλασσινά, σάλτσα κιτρινόριζας και λάιμ, μοσχαρίσια ρολάκια γεμισμένα με λαχανικά στικς και μαγιονέζα λουϊζας, ζουμερά καλοψημά μπριζολάκια με μπάρμπεκιου μπίρας και πολλές ακόμη γευστικές εκπλήξεις. Στα επιδόρπια αξίζει να αναφερθεί το cheese cake στην ελληνική εκδοχή του και η μαστίχα που γίνεται σουφλέ.
Highlight: Οι εξαιρετικά προσιτές τιμές, καθώς και τα ορεκτικά κυμαίνονται στα 6-14 Ευρώ και τα κυρίως στα 13-16 Ευρώ το άτομο.
 

Φαγκρί Σοτέ με λαχανικά και σάλτσα κουρκουμά
Προετοιμασία:
25 λεπτά
Ψήσιμο: 15-20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

* 1 κιλό φαγκρί * 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο * 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες * χυμός 2 λεμονιών * 1 κ.γ. κουρκουμάς * 4.κ.σ. ελαιόλαδο * 2 κ.σ. βούτυρο * 1 ποτήρι λευκό κρασί, * 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών * μαϊντανός ή άνηθος ψιλοκομμένος * αλάτι * πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα: * 3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες κατά μήκος * 3 πιπεριές κόκκινες σε φέτες κατά μήκος * 3 καρότα σε φέτες κατά μήκος * 4 μανιτάρια portobello ή άλλο είδος μανιταριού ή λαχανικά εποχής * 2 κ.σ. βούτυρο * αλάτι * πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, περιμένουμε να ζεσταθεί, σοτάρουμε το φαγκρί, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις το κρεμμύδι ροδίσει, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και καρυκεύουμε με τον κουρκουμά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να βράσει. Όταν πια βράσει το φαγκρί και σωθούν τα υγρά του, δένουμε τη σάλτσα με το βούτυρο. Τέλος, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό ή τον άνηθο.

Για τη γαρνιτούρα:

Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε φέτες κατά μήκος. Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε. Σε περίπτωση που τα λαχανικά δεν έχουν μαλακώσει, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.

Όμικρον: Δρόσου 1 & Αίγλης 29, Κηφισιά, τηλ. 210 6202475, fax 210 6202476, www.omikronrestaurant.gr

 

Ιούλιος 2018

>