Μεγάλος ενθουσιασμός επικρατεί στον πλανήτη των espresso lovers, αφού κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη U, η νέα μηχανή καφέ της αγαπημένης μας Nespresso. Από τη Νέλλη Καλαμαρά.

Δεν υπάρχει λάτρης του espresso που να μην το λέει με βεβαιότητα: οι μηχανές καφέ Nespresso φτιάχνουν τέλειο καφέ. Άλλωστε, κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιστορία της εταιρείας πριν από 25 περίπου χρόνια, με την ιδέα ο καθένας να μπορεί να απολαμβάνει τέλειο επαγγελματικού επιπέδου espresso στην άνεση του σπιτιού του. Όμως, τώρα μιλάμε για κάτι διαφορετικό, γιατί η U δεν είναι απλά μία μηχανή καφέ, είναι μία μηχανή καφέ απόλυτα προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες εξατομικευμένες ανάγκες του καθενός ξεχωριστά.
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να προσαρμόζει το σχήμα της ανάλογα με το χώρο τοποθέτησής της, αφού η δεξαμενή νερού είναι περιστρεφόμενη και μπορεί να σταθεί δεξιά, αριστερά ή πίσω από τη μηχανή. Σημαίνει πως διαθέτει πλήκτρα αφής με επιλογή ristretto, espresso ή lungo, ενώ αναγνωρίζει και απομνημονεύει τον καφέ μας, για να τον πίνουμε πάντα όπως ακριβώς τον θέλουμε. Σημαίνει πως έχει οικολογική συνείδηση, αφού κλείνει αυτόματα αν μείνει σε αδράνεια για 9 λεπτά και πάνω, ενώ πάνω από το 30% τής είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά. Σημαίνει πως προθερμαίνεται σε μόλις 25 δευτερόλεπτα και η εκχύλιση του καφέ γίνεται αυτόματα από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί η κάψουλα στη μηχανή, ενώ, μόλις ολοκληρωθεί η παρασκευή του καφέ, η κάψουλα αυτόματα απορρίπτεται στο δοχείο συλλογής καψουλών. Τέλος, σημαίνει πως κυκλοφορεί σε 4 απίθανα χρώματα, Pure Cream, Pure Black, Pure Grey και Pure Orange, για να βρούμε αυτό ακριβώς που μας ταιριάζει.

Ιnfo: Την αναζητάμε στις Nespresso Boutiques, στο www.nespresso.gr και μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών (800 11 71 300 & 210 67 71 300).

 

 

Ιούλιος 2018

>