Ο Αμερικανός δημιουργός Ralph Lauren μεταφέρει την old school αμερικάνικη κουζίνα σε ένα εστιατόριο-hot spot στο Παρίσι και η σύζυγός του, Ricky, αποκαλύπτει σε ένα βιβλίο τις συνταγές που μαγειρεύει στην οικογένειά της. Aπόδοση: Mυρτώ Σιμιτοπούλου

«Θέλησα να δημιουργήσω ένα χώρο που να ταιριάζει στο glamour, στην κουλτούρα και στην καλλιτεχνική ατμόσφαιρα του Παρισιού, μια πόλη την οποία ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα. Από τότε που άνοιξα το καινούργιο μαγαζί στην πιο ρομαντική γειτονιά της πόλης, είχα επιτέλους την αίσθηση ότι πλέον ανήκω ολοκληρωτικά εδώ». Αυτά δήλωνε ο Ralph Lauren το 2010, όταν δημιούργησε την πρώτη του μπουτίκ στην αριστερή όχθη, στο Saint-Germain, 26 χρόνια μετά την έλευσή του στη Γαλλία, στην Place de la Madeleine, και δύο χρόνια μετά την κατάκτηση της Avenue Montaigne με μια μπουτίκ εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στη γυναίκα. Η αριστερή όχθη;

Ήταν ένα όνειρο ζωής για τον Ralph, ο οποίος βρήκε ένα κλασικό κτίριο της γαλλικής πρωτεύουσας, ένα μέγαρο του 17ου αιώνα, και το ανακαίνισε σε συνεργασία με ιστορικούς τέχνης. Ο χώρος αντικατοπτρίζει στην εντέλεια το στυλ του, φέρνοντας το Hamptons στην καρδιά του Παρισιού. Ρούχα, αξεσουάρ, και φυσικά το Ralph’s, το εστιατόριο –το δεύτερο ύστερα από αυτό του Σικάγο– στο χώρο των παλιών στάβλων, που οδηγεί σε μια υπέροχη αυλή, η οποία σφύζει από ζωή μόλις ανοίγει ο καιρός. Η Σοφία Κόπολα, η Βανέσα Παραντί, η Νταϊάν Κρούγκερ, η Τζέσικα Μπίελ και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ είναι μερικές μόνο από τις διασημότητες που έχουν ήδη εκτιμήσει το crab cake, τη σαλάτα με αστακό, το τσιζκέικ και το μπιφτέκι από βιολογικό μοσχάρι black angus από το ράντσο του ίδιου του mister Lauren στο Colorado.

Τίποτα λιγότερο από γεύσεις που να ικανοποιούν απόλυτα τον απαιτητικό ουρανίσκο του αφεντικού. Ένας άντρας με γούστο με μια εξίσου χαρισματική σύζυγο, τη Ricky, η οποία κυκλοφόρησε το βιβλίο μαγειρικής The Hamptons, ωδή στις γεύσεις και στην ομορφιά της ομώνυμης περιοχής, όπου βρίσκεται το καταφύγιο της οικογένειας 40 χρόνια τώρα. Στις σελίδες του ανακαλύψαμε συνταγές εκτελεσμένες και φωτογραφημένες από τη Ricky, ανάμεσά τους και τα αγαπημένα πιάτα της οικογένειας: τα brownies της Νάνα (αγαπημένο επιδόρπιο του Ralph), τη σούπα αρακά του Ντέιβιντ, τη μους σοκολάτας του Άντριου και 127 ακόμα συνταγές.

Το μπέργκερ του Ralph

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Ψήσιμο: 3 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες

● 4 ψωμάκια με σουσάμι ● 4 μοσχαρίσια μπιφτέκια ● 4 φέτες τσένταρ ● 4 φύλλα μαρούλι ● 1 μεγάλη ντομάτα ● 1 κρεμμύδι ● 8 φέτες μπέικον ● 4 αγγουράκια πίκλες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το γκριλ. Κόβουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε στο γκριλ. Ψήνουμε και τα μπιφτέκια στο γκριλ ή στη σχάρα, βάζουμε από πάνω τις φέτες τσένταρ και τα αφήνουμε για ένα ακόμα λεπτό μέχρι να λιώσει το τυρί. Βάζουμε τα μπιφτέκια επάνω στις βάσεις από τα ψωμάκια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, ένα φύλλο μαρουλιού, και κλείνουμε με το άλλο μισό ψωμάκι.

 

Σαλάτα του Καίσαρα

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο: 6 λεπτά

Υλικά για 6 μερίδες

● 3 καρδιές σαλάτας ● 4 αυγά μελάτα ● 7 σκελίδες σκόρδο ● 50 ml χυμό λεμονιού ● 75 γρ. παρμεζάνα ● 25 γρ. λιωμένο βούτυρο ● 6 κλαράκια μαϊντανό ● 4 φέτες ψωμί ● 6 φιλέτα κοτόπουλου ● 10 κλαράκια σχοινόπρασο ● 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί ● 6 φιλέτα αντζούγιας ● 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon ● 200 ml ελαιόλαδο ● 1 κλαράκι δεντρολίβανο ● 2 κλαράκια θυμάρι ● 1 κουταλάκι του καφέ ρίγανη ● αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε 3 σκελίδες σκόρδο και όλα τα μυρωδικά, ανακατεύουμε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και μαρινάρουμε στο μείγμα το κοτόπουλο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ανακατεύουμε το βούτυρο με 25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο και τη ρίγανη. Κόβουμε το ψωμί σε μικρούς κύβους, το ρολάρουμε στο μείγμα παρμεζάνας και το ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να γίνει τραγανό.

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά, το ξίδι, τις αντζούγιες, 2 σκελίδες σκόρδο, τη μουστάρδα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, 50 γρ. παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι, και περιχύνουμε την κομμένη σαλάτα. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά και το κόβουμε σε λωρίδες. Μοιράζουμε σε έξι πιάτα τη σαλάτα, το κοτόπουλο και τα κρουτόν, πασπαλίζουμε με νιφάδες παρμεζάνας και με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, και σερβίρουμε.

Σάντουιτς με καπνιστό σολομό

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Υλικά για 4 σάντουιτς

● 8 φέτες καπνιστό σολομό Σκοτίας ● 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα ● 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι ● 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο ● 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ● ½ κρεμμύδι ● ½ αγγούρι ● 1 χούφτα νεροκάρδαμο ● 8 φέτες ψωμί του τοστ (μόνο την ψίχα) ● 1 κ.σ. κάππαρη ● αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο, και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε το ψωμί του τοστ και απλώνουμε το μείγμα στις μισές φέτες. Κόβουμε το αγγούρι και το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Μοιράζουμε το σολομό, το κρεμμύδι, το αγγούρι, την κάππαρη και το νεροκάρδαμο στις μισές φέτες ψωμιού και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί. Κόβουμε τα σάντουιτς, συνοδεύουμε με ψιλοκομμένες τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα και σερβίρουμε.

 

Τσιζκέικ με μύρτιλλο

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα

Υλικά για 8 μερίδες

500 γρ. μύρτιλλα ● 915 γρ. τυρί Philadelphia ● 85 γρ. βούτυρο ● 235 γρ. κρέμα γάλακτος ● 4 αυγά ● 125 γρ. μπισκότα Digestive ● 345 γρ. ζάχαρη ● 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ με 25 γρ. ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το μαλακό βούτυρο. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με ρυθμιζόμενο τσέρκι και στρώνουμε τον πάτο με το μείγμα μπισκότου. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140°C. Χτυπάμε την κρέμα με 220 γρ. άχνη ζάχαρη και με το τυρί Philadelphia. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τέλος τη βανίλια. Γεμίζουμε με το μείγμα τη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Φτιάχνουμε μια κομπόστα βράζοντας τα μύρτιλλα με 100 γρ. ζάχαρη. Την αφήνουμε να κρυώσει και συνοδεύουμε το cheesecake με την κομπόστα και με φρέσκα κόκκινα φρούτα.

Ralph’s: 173 Boulevard Saint-Germain, Paris, τηλ. +33 1 44 77 76 00.

Ιούλιος 2018

>