Με την Αθήνα... πιάτο και τις ωραιότερες γεύσεις στο τραπέζι μας οι Ορίζοντες Λυκαβηττού συνεχίζουν να διακρίνονται στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή. Από τη Νέλλη Καλαμαρά

Άλλωστε, όσες φορές και να γευματίσει κανείς στη βεράντα της Αθήνας, ποτέ δεν πρόκειται να βαρεθεί την απρόσκοπτη θέα που φτάνει μέχρι το Σαρωνικό. Οι ελληνικές γεύσεις πρωταγωνιστούν στο μενού του executive chef του Ομίλου Καστελόριζο Νίκου Φωτιάδη, ενώ συνδυάζονται άψογα με δημιουργικές πινελιές από τη διεθνή κουζίνα.
Η φιλοσοφία του
chef θέλει τις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, τα τοπικά αρώματα και χρώματα να παντρεύονται αρμονικά με τις νέες γαστρονομικές τάσεις και τις σύγχρονες οπτικές, ώστε το πιάτο που φτάνει σε μας να μας θέλγει τόσο γευστικά όσο και αισθητικά. Στον κατάλογο θα συναντήσουμε πιάτα, όπως ταλιατέλες Τήνου με baby αστακό, ριζότο ντομάτας και βασιλικού με καβούρια ή μουσακαδάκι ηπειρώτικο σε πολύ προσγειωμένες τιμές.
Highlight: Η αίσθηση πως γευματίζει κανείς στην κορυφή του κόσμου και τα νέα εκλεκτά γευστικά μενού τεσσάρων πιάτων με δύο ποτήρια κρασί που προσφέρονται με 30 € το άτομο.
Πού: Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού, τηλ. 2107210701, www.orizonteslycabettus.gr

 

Σιγομαγειρεμένος μαύρος χοίρος με κράνα γκλασέ
Υλικά:
για 4 άτομα
Χρόνος: 2-21/2 ώρες

ΥΛΙΚΑ

Για το μαύρο χοίρο: * 1 κιλό μαύρο χοίρο (αποκλειστική εκτροφή Φάρμα Φωτιάδη) * 100 γρ. κράνα αφυδατωμένα * 100 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί * 100 γρ. μέλι θυμαρίσιο * 50 ml μπράντι * 200 ml κόκκινο κρασί * 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο * 2 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες ολόκληρες * 2 καρότα μέτρια χοντροκομμένα * 5 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένo * 2 δαφνόφυλλα * 3 σπυριά μπαχάρι * 1 ξύλο κανέλα * 10 κεδρόμηλα, * 100 γρ. ελαιόλαδο * αλάτι * μαύρο πιπέρι τριμμένο.

Για τα κράνα γκλασέ: * 100 γρ. κράνα αφυδατωμένα * 50 γρ. ζάχαρη * 50 γρ. μπράντι * 30 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί * 30 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μαύρο χοίρο: Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε το χοίρο σε μερίδες. Ρίχνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και την τοποθετούμε στο μάτι να κάψει. Κατόπιν ρίχνουμε το χοίρο και ανακατεύουμε να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα λαχανικά να σοταριστούν και αφήνουμε μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε το μέλι και τα κράνα, τα οποία έχουμε βάλει αποβραδίς σε νερό για να ενυδατωθούν, ανακατεύουμε να πάνε παντού και αφήνουμε λίγο να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το μπράντι, το κρασί και τέλος το ξίδι. Αφήνουμε, πάντα με ανοιχτή κατσαρόλα, να εξατμιστεί το μισό από τα υγρά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά μας και συμπληρώνουμε με νερό ίσα να σκεπαστεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ½ ώρα περίπου να σιγοβράσει. Όταν είναι έτοιμο, αν θέλουμε να δέσει περισσότερο η σάλτσα, αφαιρούμε σε μια πιατέλα το κρέας και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει, δυναμώνοντας την φωτιά.
 

Για τα κράνα γκλασέ: Βάζουμε τα κράνα σε νερό από το βράδυ να ενυδατωθούν. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα κράνα. Μόλις λιώσει το βούτυρο και αρχίσει η ζάχαρη να υγροποιείται, αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, σβήνουμε με το μπράντι και το ξίδι, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να μελώσει το σιρόπι και τα βγάζουμε απ’ την φωτιά.

Δημοφιλέστερα άρθρα

  1. Το παλάτι δημοσίευσε νέα φωτογραφία του Πρίγκιπα Louis Το παλάτι δημοσίευσε νέα φωτογραφία του Πρίγκιπα Louis
  2. Η Nicole Kidman έκανε μία σπάνια δήλωση για τα υιοθετημένα της παιδιά με τον Tom Cruise Η Nicole Kidman έκανε μία σπάνια δήλωση για τα υιοθετημένα της παιδιά με τον Tom Cruise
  3. Victoria's Secret: Οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο pink carpet Victoria's Secret: Οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο pink carpet
  4. Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Kate Hudson ένα μήνα μετά την γέννηση της κόρης της Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Kate Hudson ένα μήνα μετά την γέννηση της κόρης της
  5. 10 κινηματογραφικά looks της Julia Roberts που έμειναν αξέχαστα 10 κινηματογραφικά looks της Julia Roberts που έμειναν αξέχαστα
  6. 8 items που δεν πρέπει να πετάξεις ποτέ από την ντουλάπα σου 8 items που δεν πρέπει να πετάξεις ποτέ από την ντουλάπα σου
  7. Αυτές οι 5 celebrities βρήκαν τον πιο απλό τρόπο να παραμένουν αδύνατες Αυτές οι 5 celebrities βρήκαν τον πιο απλό τρόπο να παραμένουν αδύνατες
  8. Victoria Beckham | Βραβεύεται ως fashion icon 2018 και η εμφάνιση της το επιβεβαιώνει πλήρως Victoria Beckham | Βραβεύεται ως fashion icon 2018 και η εμφάνιση της το επιβεβαιώνει πλήρως
  9. Sweater weather: Τα πουλόβερ που θα φορέσουμε τον φετινό χειμώνα Sweater weather: Τα πουλόβερ που θα φορέσουμε τον φετινό χειμώνα
  10. Victoria's Secret 2018 | Οι πιο glamorous στιγμές από τα backstage του χτεσινού show Victoria's Secret 2018 | Οι πιο glamorous στιγμές από τα backstage του χτεσινού show
  11. Γιατί η Camilla δεν αναφέρεται ποτέ ως πριγκίπισσα της Ουαλίας; Γιατί η Camilla δεν αναφέρεται ποτέ ως πριγκίπισσα της Ουαλίας;
  12. Η Emma Thompson ζήτησε να φιλήσει τον πρίγκιπα William κατά την διάρκεια απονομής του τίτλου της Η Emma Thompson ζήτησε να φιλήσει τον πρίγκιπα William κατά την διάρκεια απονομής του τίτλου της
  13. Κάντο όπως η Sarah Jessica Parker: Φόρεσε τις παγιέτες με το σωστό τρόπο Κάντο όπως η Sarah Jessica Parker: Φόρεσε τις παγιέτες με το σωστό τρόπο
  14. Όταν η Meghan Markle έκανε παρέα με τον Eddie Redmayne Όταν η Meghan Markle έκανε παρέα με τον Eddie Redmayne

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τετάρτη 08.08.2018

Η Daphne Guinness στη Madame Figaro

Μοντέλο, μούσα, fashion icon και συλλέκτρια couture δημιουργιών, η κληρονόμος της διάσημης ζυθοποιίας αποδεικνύει το σπάνιο ταλέντο της και στη μουσική

>