Την μουσική του περισσότερο την βλέπεις παρά την ακούς. Δεν είναι μόνο ο τι έχει συνδέσει το όνομά του με πετυχημένα κινηματογραφικά η θεατρικά soundtracks. Ακόμη και «μόνη», της η μουσική του Wim Mertens, χάρη στην ιδιαίτερη δύναμη που διαθέτει, συνθέτει αυθόρμητα ανάγλυφες εικόνες στην οθόνη του νου των πολλών και φανατικών ακροατών του. Ο σπουδαίος Βέλγος καλλιτέχνης και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μινιμαλιστικής σύνθεσης, θα παρουσιάσει μόνο για το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής τις σημαντικότερες στιγμές της πλούσιας δισκογραφίας του, με την συνοδεία ενός κουιντέτου εγχόρδων. Ο πολυπράγμων και μόνιμα ανήσυχος συνθέτης, μουσικολόγος, κόντρα-τενόρος και πιανίστας Wim Mertens έχει καταφέρει να αποκτήσει απήχηση σε ένα ευρύ κοινό χάρη στην μουσική ποικιλία που διακρίνει την πλούσια δισκογραφία του. ΄Οπως η επένδυση της παράστασης The Power of Theatrical Madness (1984) του Jan Fabre, ή το soundtrack της βραβευμένης ταινίας The Belly of An Architect (1987) του Peter Greenaway αλλά και του κλασσικού πια δίσκου-ορόσημου της μινιμαλιστικής σύνθεσης Vergessen (1982) ή ακόμη και το δημοφιλέστατο Un Respiro (2005). Έχει να επιδείξει περισσότερες από 50 μουσικές κυκλοφορίες σε διάστημα 30 χρόνων και πολυάριθμες εμφανίσεις ανά τον κόσμο είτε σόλο με το πιάνο του είτε με ορχήστρα δωματίου είτε πάλι συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας.

Αντώνης Κυριαζάνος
 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Γαστρονομία Δευτέρα 05.03.2018

Fusing Asia

Το ανανεωμένο Hama2.0 υποδέχεται τον ανατρεπτικό σεφ Alsi Sinanaj στην κουζίνα του και ορίζει εκ νέου την έννοια του fusion.

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>