top article

Οικεία πρόσωπα, η ουρά έξω από τα εκδοτήρια, ιστορίες που θέλουμε να ζήσουμε, η κουβέντα μετά. Οι σκοτεινές κινηματογραφικές αίθουσες μας έχουν λείψει. Όμως, ακόμη και μέσα στην πανδημία, ο κινηματογράφος συνεχίζει να ζει, να αναπνέει, να εξελίσσεται. Όσο μικρές κι αν είναι οι οθόνες που βλέπουμε ταινίες, τα συναισθήματα παραμένουν το ίδιο δυνατά.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα Ωνάση συνεργάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, φέρνοντας στις οθόνες μας "Μεγάλες Ταινίες Μικρού Μήκους", τις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που βραβεύτηκαν το 2020.

Από την Παρασκευή 23 Απριλίου, στις 19:00 στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, το κοινό μπορεί να εξερευνήσει τους "βραβευμένους" κόσμους Ελλήνων σκηνοθετών στο παράξενο έτος 2020.

Φέτος, τα δύο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν τόσο σε ψηφιακό όσο και σε φυσικό χώρο, συνδυάζοντας προβολές σε θερινά σινεμά και ψηφιακές προβολές σε ειδικά διαμορφωμένες πλατφόρμες. Οι ταινίες που βραβεύτηκαν ξεχώρισαν για την τόλμη και την ιδιαίτερη ματιά τους σε κοινωνικά και υπαρξιακά θέματα του "εδώ και τώρα".

Την Παρασκευή 23 Απριλίου, βυθιζόμαστε σε κόσμους με ήρωες που μιλούν για ανθρωπιστικά ιδανικά, επαναστάσεις και τη σωτηρία του κόσμου, αναζητούν τον έρωτα, θέλουν να θυμούνται τα όνειρά τους, εφευρίσκουν τον εαυτό τους σε μια χώρα σε "κρίση ταυτότητας", μέσα από τις βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" 2020.

Το Σάββατο 24 Απριλίου, ταξιδεύουμε σε μέρη όπου αναζητείται ένα σημάδι ελπίδας ενάντια στις κοινωνικές καταβολές, μπαίνουμε στον αγώνα της αποδοχής, διαχειριζόμαστε τον προσωπικό μας χρόνο λίγο πριν το τέλος, στροβιλιζόμαστε ερωτευμένοι σε ήχους τέκνο, μυρίζουμε ευαίσθητα φυτά που ονειρεύονται να πετάξουν μακριά, αντιμετωπίζουμε τις αλήθειες μας στο οικογενειακό μας περιβάλλον, προσποιούμαστε ότι ζούμε φυσιολογικά σε εποχή εγκλεισμού, κυνηγάμε πεταλούδες, αντιμετωπίζουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος, πλάθουμε τους δικούς μας μικρόκοσμους μέσα από τις βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2020.

Tο πρόγραμμα

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 στις 19:00

Οι βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας 2020:

-"Bella" της Θέλγιας Πετράκη

-"Πρώτος Έρωτας" του Χάρη Ραφτογιάννη

-"Όταν Γελάω Κλείνουν τα Μάτια μου" του Ντάνιελ Μπόλντα

-"Mare Nostrum" του Δημήτρη Αναγνώστου

Διαθέσιμες έως τις 30.04.2021 στις 23:59.

Σάββατο 24 Απριλίου 2021 στις 19:00

Οι βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2020:

-"Βούτα" του Δημήτρη Ζάχου

-"Madonna F64.0" του Σταύρου Μαρκουλάκη

-"Απόδραση από τον εύθραυστο πλανήτη" του Θανάση Τσιμπίνη

-"Μελατονίνη" του Νίκου Πάστρα

-"Ανθολόγιο μιας πεταλούδας" του Κωστή Χαραμουντάνη

-"Η κλήση" του Μάριου Ψαρά

-"Antivirus" της Αναστασίας Σίμα

-"Το Βάζο" του Κυριάκου Ρόντση

-"Στα Βήματά της" της Αναστασίας Κρατίδη

-"Όπως θα συνέβαιναν μέσα στο νερό" της Ανθής Δαουτάκη

Διαθέσιμες έως την 01.05.2021 στις 23:59.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>