Η απόλυτη ξανθιά της Αμερικής γίνεται το θέμα της έκθεσης του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Ανταλλαγών, στην Κρήτη. Από την Μαρίνα Αρβανιτάκη

Εδώ και δεκαετίες το όνομά της είναι συνυφασμένο με την απόλυτη θηλυκότητα. Eίναι άλλωστε αναμενόμενο ότι όταν ακούς το όνομα Marilyn το μυαλό σου πάει κατευθείαν στην Monroe. Η εξωτερική της εμφάνιση, το ιδιαίτερο στυλ της αλλά και η πολυτάραχη ζωή της, ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Ίσως το διασημότερο έργο με θέμα την Marilyn είναι αυτό του Andy Warhol που αυτή την στιγμή εκτίθεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης μαζί με άλλα έργα με θέμα την Marilyn όπως αυτά των Erro, Werner Berges, Mel Ramos, Heidi Popovic και άλλων. Συνολικά εκτίθενται 200 αυθεντικά έργα, 80 διεθνών καλλιτεχών με θέμα την διασημότερη pop persona του 20ου αιώνα.

Η έκθεση “Marilyn Monroe in the Artsδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Ανταλλαγών και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα με την έκθεση διοργανώνονται και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο χώρος της έκθεσης είναι άρτια διαμορφωμένος με εξαιρετικό οπτικοακουστικό υλικό και καταρτισμένο, φιλόξενο και εξυπηρετικό προσωπικό. Επίσης στο κατάστημα της έκθεσης πωλούνται αφίσες, καρτ ποσταλ, μπλούζες αλλά και η εξαιρετική έκδοση «Marilyn Monroe: Life of a Legend» των Levy και Sairally με υλικό από την ζωή της θρυλικής Αμερικάνας.

STYLE ICON

Το προσωπικό στυλ της Marilyn έχει αποκτήσει φανατικές θαυμάστριες σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα κατάξανθα σπαστά κοντά μαλλιά της, η πορσελάνινη επιδερμίδα της, τα κόκκινα χείλη και η προτίμησή στο λευκό χρώμα και τα διαμάντια αποτελούν το σήμα κατατεθέν της. Αντίθετα από την εικόνα που προωθούσαν οι ταινίες της, η Marilyn στην προσωπική της ζωή ήταν εξαιρετικά απλή αλλά πάντα με έναν αέρα sexy class. Την επιμέλεια των ρούχων της την είχε η ίδια, καθώς τα προτιμούσε χωρίς ραφές, χωρίς φερμουάρ και αρκετά στενά για να αναδεικνύουν τις καμπύλες της. Ποτέ δεν φορούσε πολλά περιττά αξεσουάρ γιατί ήθελε να τραβάει η ίδια την προσοχή του κόσμου.

Κατά καιρούς βλέπουμε το στυλ της να αποτελεί έμπνευση για φωτογράφους, σχεδιαστές και οποιονδήποτε βρίσκεται στον χώρο της μόδας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που πολλές σταρ έχουν φωτογραφηθεί ως Marilyn κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, όπως η Kate Moss, η Charlize Theron, η Scarlett Johansson αλλά και πολλές άλλες και όποιος επισκεφθεί την έκθεση θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αυτές τις μεταμορφώσεις.

ΙNFO:
Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ ΑΚ)

Πρώην βάση Γουρνών, Γούβες, 71500 Ηράκλειο Κρήτης   Τηλ: +302810763300
Από 16/04/2011 έως 30/10/2011
Καθημερινά 09:30-21:00

Ιούλιος 2018

>