Το νέο βιβλίο ζαχαροπλαστικής Γλυκίσματα και Κεράσματα συγκεντρώνει τις καλύτερες συνταγές γλυκών και παραδοσιακών λιχουδιών από την βραβευμένη κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα πολυτελές ελληνικό ξενοδοχείο «μαρτυράει» τις συνταγές της βραβευμένης του κουζίνας. Οι 96 illustration σελίδες του -με το ομολογουμένως υπέροχο food styling- χωρίζονται σε 4 ενότητες (σοκολάτα, φρούτα, αυγά και παραδοσιακές συνταγές), ενώ μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθεί για την στήριξη του Σωματείου Καραβομαραγκών Σπετσών.
«Η τέχνη των καραβομαραγκών αποτελεί εδώ και χρόνια αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σπετσών, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και τη ναυτική παράδοση του νησιού. Θέλοντας να ενισχύσουμε και να προστατεύσουμε τη διάδοσή της, μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθεί για τους σκοπούς του Σωματείου Προώθησης και Διάσωσης της Ξυλοναυπηγικής Τέχνης Σπετσών «Αγαμέμνων», μας λέει η Μαρίνα Κουταρέλλη, CEO της εταιρείας Communication Lab και Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του ξενοδοχείου, η οποία επιμελήθηκε την πολυτελή έκδοση.

Εξαιρετική μαγείρισσα και η ίδια, αγαπημένη της συνταγή από το βιβλίο είναι «τα ξυλάκια με σορμπέ φραμπουάζ και δυόσμο και τσίπουρο σπιτικό από το Poseidonion. Είναι ένα πολύ δροσιστικό επιδόρπιο για ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ», ενώ στους επισκέπτες τη μεγαλύτερη απήχηση έχει «το ρυζόγαλο, το οποίο έχει κλέψει τις καρδιές όλων και ειδικά των επισκεπτών που απολαμβάνουν το πρωινό τους στη βεράντα».
Στο βιβλίο Γλυκίσματα και Κεράσματα θα βρεις εκτός από τις συνταγές και χρήσιμα μυστικά και συμβουλές προετοιμασίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά δίνεται στην εποχικότητα των υλικών. «Αγαπώ ό,τι είναι φρέσκο και εποχιακό. Είναι αξιοσημείωτο ότι στην κουζίνα μας χρησιμοποιούμε μόνο φρούτα και λαχανικά από τον βιολογικό μας λαχανόκηπο, ο οποίος προμηθεύει καθημερινά τα εστιατόρια του ξενοδοχείου με προϊόντα υψηλής γευστικής και διατροφικής αξίας».

 

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΣΠΕΤΣΩΝ

Είναι τοπική σπεσιαλιτέ των Σπετσών

και προσφέρονται για καλωσόρισμα

σε όλους τους πελάτες του ξενοδοχείου.

 

Υλικά (για 36 τεμάχια)

• 600 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα • 1/3 της κούπας σιμιγδάλι • 3 κούπες ζάχαρη άχνηασπράδια από 3 αβγά • ½ κ. γ. χυμός λεμονιού

• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

• 2-3 κουταλιές της σούπας ροδόνερο για να αλείψουμε με το πινέλο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Χτυπάμε σε μίξερ την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα, μαζί με 2 ½ κούπες ζάχαρη άχνη, το σιμιγδάλι, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Μόλις δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα, προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά. Βρέχουμε τα δάχτυλά μας με ροδόνερο, παίρνουμε μείγμα με ένα κουταλάκι του γλυκού και το πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού. Ψήνουμε 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για

2-3 λεπτά και κατόπιν (ενώ είναι ακόμη ζεστά) τα αλείφουμε με ροδόνερο και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη άχνη.

 

Ιούλιος 2018

>